First Aid Kit

16/6

First Aid Kit gör unik spelning i Borgholms Slottsruin

I sommar intar First Aid Kit den anrika och mystiska slottsruinen i Borgholm för att göra en sommarkonsert där den 16 juni.

Ovanpå en nostalgisk ljudbild som osar folk, country och americana har First Aid Kits sammanflätade stämsång nått himmelska höjder på albumen tre. Faktum är att deras själfyllda sånginsatser har fått både Patti Smith och Emmylou Harris att bli tårögda under deras respektive hyllningskonserter på Polar Music Prize. Det senaste albumet ”Stay Gold” sålde guld i England, platina i Sverige och nådde förstaplatsen på Sverigetopplistan. Under 2017 gör First Aid Kit ett mindre antal spelningar på utvalda platser. En av dessa sker den 16 juni på Borgholms Slottsruin på Öland.

First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg som växte upp i en musikalisk familj i Stockholmsförorten Svedmyra. Efter att ha delat med sig av en cover på Fleet Foxes ”Tiger Mountain Peasant Song” började hyllningarna hagla in, och såhär nästan 10 år senare är First Aid Kit ett internationellt toppnamn med tre album och stora spelningar världen över under bältet.

– Det är verkligen ett tag sedan och vi har aldrig haft en så lång paus tidigare. Vi är sjukt taggade och har längtat, säger Johanna Söderberg.

First Aid Kit har vårdat den där sakrala intimiteten som från början trollband lyssnarna. Som bäst är systrarna när deras musik framförs på ställen som inte nödvändigtvis är konventionella platser för konserter. Tidigare nämnda genombrottsvideo spelades in i en skogsdunge, och i sommar intar First Aid Kit den anrika Slottsruinen i Borgholm för en unik spelning - ordet stämningsfullt får därmed en ny innebörd.

- Det känns fantastiskt roligt att vi i sommar får möjligheten att göra en exklusiv konsertupplevelse med First Aid Kit på vackra och mystiska Slottsruinen, säger Robin Åkerman på Paraply produktion som arrangerar konserten ihop med bokningsbolaget Luger. Johanna och Klara har under hela sin musikaliska resa varit ett av våra absoluta favoritband.

Borgholms Slottsruin grundades på 1200-talet och har på senare år huserat storheter som Bob Dylan, Tom Jones och The Beach Boys. Den 16 juni intar First Aid Kit ruinen och det kommer med allra största säkerhet bli en fantastisk och oförglömlig kväll.

- Vi har aldrig varit där och det känns bara jättehärligt att få spela på en så vacker plats, säger Klara Söderberg.

Suport: Loney Dear (www.loneydear.com)

Biljettpris: 450:- + serviceavgift.

Värdefull information

Mat och dryck
Evenemanget kommer erbjuda försäljning av mat och dryck men vill ni förgylla er upplevelse lite extra kan ni boka vårt picknickpaket. Det innehåller en trevlig sommartallrik, valfri dryck från baren (öl, vin, cider eller alkoholfritt alternativ) och en filt som man kan slå sig ner på. Paketet måste förbokas via länken nedan och kostar 295:- per person. Bokningen stänger vid midnatt natten mellan onsdag och torsdag.

Vår sommartallrik innehåller följande:
* Lufttorkad skinka
* Mozzarella - tomat - basilika
* Sallad på Öländsk färskpotatis - rapsolja och dill
* Kycklingfilé från Mörbylånga
* Sallad på Pasta och rostade grönsaker
* Salami
* Oliver
* Brieost & Kex
* Bröd & smör - med reservation för mindre ändring av menyn beroende på tillgång av råvaror

Förbeställ picknickpaket här

Evenemangsbussar
För dig som köpt bussbiljett med transfer från Kalmar centralstation avgår bussarna vid 17:30, hållplatsläge E.
Bussarna går hem direkt efter avslutad konsert dock senast 22:30.
Ha med din biljett utskriven som resehandling på bussen.

Tider
18:30 entrén öppnar
19:30 Loney Dear
20:30 First Aid Kit
Konsertkvällen avslutas cirka 22:00

Vad får man inte ta med in?
Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet med stolar eller paraplyer inom konsertområdet. Vi ansvarar inte heller för saker som lämnas vid entrén.
OBS Medhavd mat och dryck är inte tillåtet. 

Parkeringar 
Det är fri parkering i 24h utanför Borgholms Slott. Våra parkeringsvärdar guidar er på plats. 

Tänk på
Ta gärna med en filt och en varm tröja. Även om sommaren långsamt har börjat värma upp våra kvällar blir det snabbt kyligt inne i ruinen när solen gått ner. 

Barnvagnar & hörselkåpor
Vi önskar helst inte att barnvagnar tas med in i ruinen, men om detta är nödvändigt så är de endast tillåtna allra längst bak i ruinen.
Barn under 13 år måste även bära hörselkåpor under hela vistelsen inom konsertområdet. 

Upplev Öland & Kalmar
Vill du uppleva mer av Öland i samband med konserten så finns det mängder av fantastiska upplevelser för att fylla en hel weekend. Läs allt på oland.se På kalmar.com hittar ni även information om "årets sommarstad” Kalmar som har ett fantastiskt utbud.

Köp biljett!

Biljetterna släpps fredagen den 10 mars.

Se också

 • Stilla Nätters Kapell

  Stilla Nätters Kapell

  28/12 kl. 16:00 - 18:00
  28/12 kl. 20:00 - 22:00
  29/12 kl. 16:00 - 18:00
  29/12 kl. 20:00 - 22:00
  STILLA NÄTTERS KAPELL. MITT PÅ STORTORGET. MITT I VÄRLDSARVET Efter 8 år och 31 utsålda föreställningar står återigen Kapellet redo att förgylla mell…
  Läs mer Köp biljetter
 • Takida

  Takida

  24/1 kl. 20:00 - 22:00
  TAKIDA FIRAR 20 ÅR OCH BLIR FÖRST UT I KARLSKRONAS NYA ARENA Takida slår på stort och firar deras 20-årsjubileum med en omfattande turné i Norden! 24…
  Läs mer Köp biljetter
 • Jill Johnson och Liz Rose

  Jill Johnson och Liz Rose

  12/2 kl. 19:30 - 21:00
  Jill Johnson och Liz Rose till Kalmar! I februari åker Jill Johnson och hennes nära vän, den framgångsrika låtskrivaren Liz Rose, ut på en av dem eft…
  Läs mer Köp biljetter
 • Jill Johnson och Liz Rose

  Jill Johnson och Liz Rose

  13/2 kl. 19:30 - 21:00
  Jill Johnson och Liz Rose till Växjö! I februari åker Jill Johnson och hennes nära vän, den framgångsrika låtskrivaren Liz Rose, ut på en av dem efte…
  Läs mer Köp biljetter
 • Miriam Bryant - Mi Amor Tour

  Miriam Bryant - Mi Amor Tour

  15/2 kl. 20:00 - 21:30
  MIRIAM BRYANT TILL KALMARSALEN Miriam Bryant inleder 2020 med att åka på den mest omfattande headlineturnén hittills i hennes karriär. En efterlängta…
  Läs mer Köp biljetter
 • Miss Li

  Miss Li

  6/3 kl. 19:30
  Miss Li klar för vårturné och utlovar rykande färskt material! Miss Li är en av våra mest folkkära artister och ännu en gång högaktuell i jubileumsår…
  Läs mer Köp biljetter