Rockscen Blekinge Festival

28/7 kl. 17:30
Plats: Fisktorget

I oktober förra året invigde Blekinge museum utställningen Rockscen Blekinge 69-99. Utställningen blev snabbt en succé och i sommar blir utställningen även en musikfestival på Fisktorget i samband med Karlskrona Musikfest.

Utställningen bygger på minnen i form av foton, berättelser, skivor och affischer från musiklivet i Blekinge mellan åren 1969 och 1999.
Under invigningen stod bandet Profan Relik på scen och sedan dess har "Rockscen Blekinge 69-99" fått stor uppmärksamhet och lockat storpublik. I sommar blir utställningen en egen festival i samband med Karlskrona Musikfest som arrangeras på Fisktorget helgen den 28 och 29 juli.
Rockscen Blekinge Festival går av stapeln fredagen den 28 juli. Festivalen drar igång 17.30 och bjuder sedan på nostalgisk och regional livemusik i sju timmar.

Hela nio olika band kommer dela på uppmärksamheten under kvällen. Nam Nam, Profan Relik, Tyron, Overdrive, Level 1, Prins Sihanouk, Faith, Fritt Fall och Vienna Parade.
- Under festivaldagen är det fri entré in till utställningen inne på Blekinge museum. Vi har även bjudit in en del av banden att repa och hänga under dagen, berättar Jonas Eckerbom på Blekinge Museum.

Rockscen Blekinge Festival drar igång 17.30 fredagen den 28 juli på Fisktorget i Karlskrona. Konferencier är Joacim Müllo och evenemanget är ett samarbete mellan Blekinge museum, Musik i Blekinge och Paraply produktion.

Entrén öppnar: 16.30. Live från scen: 17.30.

Spelschema:
17.30 Faith
18.15 Vienna Parade
19.00 Fritt Fall
19.45 Prins Sihanouk
20.30 Tyron
21.15 Level 1
22.10 Nam Nam
23.05 Overdrive
23.50 Profan Relik

Biljettpris: 180:-
Biljetter med BLT:s och Sydöstrans pluskort kan köpas via respektive kundtjänst i Karlskrona och Karlshamn.
Åldersgräns: 18 år.
Minderåriga endast i målsmans sällskap.

Boka plats och mat
Den som vill kan boka sittplats, matpaket och en öl/vin/alkoholfritt alternativ. Priset är 180:- (OBS! Entrébiljett ingår inte i matpaketet).

Paketet bokas och betalas i samband med biljettköp men går även att köpa till i efterhand via ordinarie bokningskanaler.
Vid frågor eller önskemål om att sitta tillsammans med andra sällskap maila på: bordsbokning@paraplyproduktion.se
Glöm inte att ange namn på bokningen samt sällskapets storlek.

Evenemanget erbjuder försäljning av mat och dryck. Medhavd förtäring är ej tillåten.
Paraplyer och stolar får ej föras med in på området. 

Banden som spelar på Rockscen Blekinge Festival 2017
(spelordning ej fastställd) Läs mer om utställningen på Rockscen Blekinges Facebooksida

Level 1
Coverband som spelade Level 42-låtar. Bandet bestod av Sven-Gunnar Pettersson keyboard, Ulf Ottosson bas, Roger Ohlsson trummor och Johan Sjöström gitarr. Sven-Gunnar och Ulf var båda med i funkbanden Master Funk och Omega innan de bildade Level 1.
Bandet genomförde flera lokala spelningar. Bland annat på Stortorget i Karlskrona.

Tyron
Bildades runt 1984-1985 och lirade rock/AoR/hårdrock, där melodier och tunga riff var viktiga ingredienser. Bandet bestod av Pheter Svensson (sång), Tommy Nilsson (gitarr), Hans Johansson (gitarr), Michael Palez (bas), Leif Dristig (trummor) och Kent Klaveness (keyboards). Ganska tidigt ersattes Michael av Jonas Carlsson på bas och Niclas Johansson ersatte Pheter som sångare. Båda kom från bandet Headon.
Tyron gjorde en mängd spelningar (bland annat på Eringsboda brunn, invigningen av Solna centrum, Skara sommarland och dom var även husband på Åregården) och släppte 1986 en kassettdemo med fyra låtar och singeln ”Into The Night” 1988 med låtarna Into the night och Caught in the night. Dom medverkade bland annat på Musikföreningen Odens Jubileums-CD 1993, med egna låten ”Message of love”.
1993-94 tog Magnus “Mankan” Sedenberg över basen då Jonas lämnade bandet.

Overdrive
Bandet bildades i juni 1980 som ett renodlat Rockslagsband. De ursprungliga medlemmarna var Janne Stark (gitarr), Pelle Thuresson (sång), Kenth Ericsson (bas), Kenta Svensson (trummor) och Kjell Jacobsson (gitarr). 1981 gjordes en sexlåtars demo på Radio Blekinge, EP:n ”Reflexions”, och två låtar till Rockslagets samlingsplatta. 1982 deltog man på Rockslagsfestivalen.
1983 fick bandet skivkontrakt och debutplattan ”Metal Attack” släpptes. 1984 kom uppföljaren ”Swords and Axes”. 1985 fick man en ny bassist i Zoltan Djember, men bandet splittrades senare samma år efter att sångaren hoppat av.
Bandet återförenades 1992, med Janne, Pelle, Kenta och en ny gitarrist i Jörgen Miller. En demo spelades in, men inget hände och 1993 splittrades bandet igen. Bandet återförenades igen 2003, och med nye sångaren Per Lengstedt har bandet släppt fyra plattor under 2000-talet, samt spelat i Japan.

Vienna Parade
Gruppen bildades i slutet av 1980-talet och spelade pop/dance och bestod av Anders Karlsson, Thomas Karlsson, Anna Ottoson och Patrick Nilsson. Till och från, oftast vid live-framträdanden, medverkade även Sven Gunnar Pettersson (som även producerade låtarna), Jenny Ottosson och Ted Karlberg i gruppen.
1990 spelade bandet in singeln ”Wonderland” i SMM Recording i Karlskrona. Skivan släpptes både på vinyl och som cd-skiva. Låten ”Wonderland” blev något av en minihit när skivan släpptes 1991. Låten spelades ofta på lokalradion men även på de större radiostationerna runt om i Sverige samt på TV. Flera musikrecensenter spådde att bandet skulle bli Sveriges nästa stora exportvara efter Roxette, men tyvärr rann allt ut i sanden...
Bandet hann ändå med att genomföra en hel del bejublade lokala-/regionala- och riksspelningar, samt några miniturnéer. Man spelade bland annat på Luciarocken på Oden 1990.

Prins Sihanouk
Bildades 1981 som en efterföljare till Hellre Än Bra. P-O Mazetti (sång, bas) och Tommy Axelsson (sång, gitarr) fortsatte att spela tillsammans. Roger Andersson ersatte Paul Ivarsson på trummor. Replokal byttes från Palles källare till Strandgården. Debutspelning var på Konserthuset i Karlskrona. Bandet var länge en trio. Spelade mest eget material, oftast med texter på svenska. För Karlskronas dåvarande musikscen en ganska udda fågel som blandade friskt influenser av, exempelvis, Elvis Costello, Ramones, Stones, Ebba Grön och Dr Feelgood. 1982 värvades Mårten Hultgren in från Kapell Johansson vilket gav bandet ytterligare en god sångare, gitarrist och låtskrivare. Mårten tog också med sig nya influenser som Television, Reeperbahn, Talking Heads och andra på den tiden lite modernare band.
Prins Sihanouk gjorde väldigt många livespelningar under sin förhållandevis korta karriär. Låtskrivandet delade alla medlemmarna på. Målet var länge att göra en singel, men tråkigt nog kom man aldrig ”till skott”. Bandet var nog först i Karlskrona med att köra helt band på liten pub-scen (på klassiska puben Jollen), man hann med en kort turné till Helsingör och Prins Sihanouk avslutade sin första karriär med ett bejublat gig på Lilla Woodstock i Hoglands Park juni 1983.
Därefter fortsatte alla medlemmarna att spela på andra håll och gick alla till nya projekt. Tommy gick vidare till Babies, Mazetti och Mårten, till bland annat Laser Jesus, och Roger till massor av olika projekt, fast nu som gitarrist.

Faith
Faith bildades i Karlshamn på hösten 1984 av de tre medlemmar som varit hjärtat av bandet sedan dess; Roger (Johansson) Bodin, Peter ”TrumPeter” Svensson och Christer Nilsson. Även om de inte förstod det just då var Faith ett av de första Doom Metal-banden och är än idag, globalt, ansedda vara en av grunderna till denna genre.
80-, och 90-talen bestod av ett antal demos, lokala spelningar i Blekinge, singeln ”Hymn of the Sinner” och en turné i Finland.
På 2000-talet har bandet fortsatt sprida sin tunga, långsamma och progressiva rock genom fyra fullängdare, festivalspelningar runt om i Europa (inklusive ”Sweden Rock Festival”.

Fritt Fall
I Olofström fanns mellan 1982 och 1985 reggaegruppen Fritt fall. Detta var under en tid då reggaen var mycket populär och Fritt fall profilerade sig som ett reggaeband med samhällskritiska texter både på svenska och engelska. Låtarna var mestadels egna men även några Bob Marley-covers förekom. Bandet bestod av Dan Strömkvist (trummor), Fredrik Pålsson (piano och sång), Gary Senekovic (sång och gitarr), Paul Carlsson (bas), Anders Henriksson (keyboard) och Patric Eghammer (gitarr). Bandet hade spelningar på olika Kulturforum-evenemang och på Holje marknad i Olofström men även i Bräkne Hoby, Perstorp och Växjö. Bandet medverkade i Radio Blekinge och deltog i ett projekt tillsammans med fritidsgården Susekullen, ABF och Högskolan i Kristianstad och fick spela in en rockvideo som visades på Mediaforum i Motala 1985.

Nam Nam
Nam Nam var ett band som spelade rock/rockig pop och som hade sin storhetstid mellan åren 1982-1985. Bandet hette tidigare Kockums Hjärnverk. I bandet ingår Ola Hallqvist (sång), Torbjörn Larsson (sång, gitarr), Per ”Svannte” Sennerhall (trummor), Johan Estberg (Keyboard), Anders Rydén (keyboard, klaviatur, sång) och Jörgen Jonsson (bas). Man repade en hel del i kombination med otaliga lokala, regionala och riksspelningar/konserter. Man medverkade även i flera tv-program. I början av 1980-talet var det många runt Karlskronas musikliv som trodde att det verkligen skulle lyfta för Nam Nam. Men bandet vägrade t ex låta sig fotograferas för tidningen Okej, de vägrade skriva kontrakt med bandet Europes skivbolag och de vägrade spela in de låtar som den tidens hetaste producent ville. Bandet gick sin egen väg och ansåg att musik inte var underhållning utan ett sätt att uttrycka vad man tyckte, och att man skulle göra det högljutt. Ola Hallqvist utsågs 1984 till ”80-talets rockröst” av Aftonbladet. Runt 1982-1983 spelade bandet in demo/promo singeln (vinyl)”Våroffer” (Namusic), med låtarna Våroffer och Attack, 1983 kom albumet/vinyl-LP:n ”Hej” (Namusic), med 12 st spår/låtar, och 1984 släppte gruppen singeln (vinyl) ”Hund på jakt” (Namusic) med
låtarna Hund på jakt samt Jag kan försvara. Några fåtal gånger har bandet återsamlats, bl a 1993 för spelning på Carlscronafestivalen i Östersjöhallen, 2005 på Stortorget i Karlskrona under Stadsfesten och 2013 då man spelade på Hasslöfestivalen. Vid detta tillfälle var bandet förstärkt med Anna Ekberg (sång), Jenny Forss (Sång), Johan Danielsson (gitarr) och Johan Harding (keyboard). I samband med denna spelning gjorde man också två helt nya låtar; ”I girighetens tid” och Minns du framtiden”.

Profan Relik
Bandet bildades runt 1981-82, var verksamt till 1983, lirade punk/new wave inspirerade av band som t ex Dead Kennedys, Discharge, m fl, och bestod av Per ”Simon” Simonsson (gitarr), Jörgen Nyberg (sång), Lars Johan ”Lessy” Svensson (trummor) och Fredrik ”Fidde” Andersson (bas). Medlemmarna kom från tidigare rock/punkband som T42, Piss Vademecum, Apart, Terapi, TV3 och blev betraktade lite av samtida band som en ”supergrupp”. Gruppen genomförde en mängd bejublade spelningar, bland annat på Rotundan i Karlskrona 1982 och Växjö 1982-1983. Bandet gav 1983 ut vinylsingeln ”De levande skulle avundas de döda”, med låtarna När träden brinner, Är du beredd och Ensam kvar. Bandet återuppstod runt 2013-2014, efter en 32 år lång vila, för att repa på nytt och för nya spelningar, bland annat på Playbar i Karlskrona 2014.
Profan Relik invigde även utställningen ”Rockscen Blekinge 69-99” på Blekinge museum förra året samt spelade in fyra låtar i december. Bandet är numera förstärkt med saxofonisten Martin Ålenius.

Läs mer om utställningen på Rockscen Blekinges Facebooksida

 

 

Köp biljett!

Du köper dina biljetter på länken här nedan.

Där det händer

Se också

 • Melissa Horn

  Melissa Horn

  26/10
  I april släppte Melissa Horn singeln ”Du brukade kalla mig för baby” med Kaah. Det var fyra år sedan Melissa släppte musik senast och låten är den fö…
  Läs mer Köp biljetter
 • Joddla med Siv

  Joddla med Siv

  2/11 kl. 21:00
  Den tokroliga musikgruppen från Hässleholm som bildades redan 1990 drar alltid fulla hus. Musiken är en blandning av folkmusik och rock, ofta med reg…
  Läs mer Köp biljetter
 • Paraply Days 2019

  Paraply Days 2019

  14/11
  Paraply Days, succén från förra året kommer tillbaka! Paraply Days - succén från förra året kommer tillbakaI samband med att Paraply Produktion fylld…
  Läs mer Köp biljetter
 • Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  14/11 kl. 19:30
  Bob Dylan har haft ett gott förhållande till Sverige alltsedan sitt första besök i Stockholm 1966 då han blev skjutsad från Arlanda av Lasse Berghage…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  14/11 kl. 19:30
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  20/11 kl. 19:30
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  21/11 kl. 19:30
  Bob Dylan har haft ett gott förhållande till Sverige alltsedan sitt första besök i Stockholm 1966 då han blev skjutsad från Arlanda av Lasse Berghage…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  21/11 kl. 19:30
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  22/11 kl. 19:30
  Bob Dylan har haft ett gott förhållande till Sverige alltsedan sitt första besök i Stockholm 1966 då han blev skjutsad från Arlanda av Lasse Berghage…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  24/11 kl. 18:00
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  28/11 kl. 19:30
  Bob Dylan har haft ett gott förhållande till Sverige alltsedan sitt första besök i Stockholm 1966 då han blev skjutsad från Arlanda av Lasse Berghage…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  28/11 kl. 19:30
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  29/11 kl. 19:30
  Bob Dylan har haft ett gott förhållande till Sverige alltsedan sitt första besök i Stockholm 1966 då han blev skjutsad från Arlanda av Lasse Berghage…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  29/11 kl. 19:30
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  Mikael Wiehe & Ebba Forsberg - tolkar Dylan på svenska

  30/11 kl. 19:30
  Bob Dylan har haft ett gott förhållande till Sverige alltsedan sitt första besök i Stockholm 1966 då han blev skjutsad från Arlanda av Lasse Berghage…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  30/11 kl. 19:30
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stefan Sundström Solo

  Stefan Sundström Solo

  1/12 kl. 18:00
  Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet "Domedagspredikan". Han har en välgrundad plats i den sven…
  Läs mer Köp biljetter
 • Hurula - Turnéfinal på Rydows

  Hurula - Turnéfinal på Rydows

  14/12 kl. 22:00
  Med en slutsåld vårturné i ryggen, ger sig Hurula ut på en omfattande turné över hela landet i höst. Den Grammisvinnande artisten släppte tidigare i…
  Läs mer Köp biljetter
 • Takida

  Takida

  24/1 kl. 20:00 - 22:00
  TAKIDA FIRAR 20 ÅR OCH BLIR FÖRST UT I KARLSKRONAS NYA ARENA Takida slår på stort och firar deras 20-årsjubileum med en omfattande turné i Norden! 24…
  Läs mer Köp biljetter
 • Miriam Bryant - Mi Amor Tour

  Miriam Bryant - Mi Amor Tour

  15/2 kl. 20:00 - 21:30
  MIRIAM BRYANT TILL KALMARSALEN Miriam Bryant inleder 2020 med att åka på den mest omfattande headlineturnén hittills i hennes karriär. En efterlängta…
  Läs mer Köp biljetter