Hasslöfestivalen 2019

11/7

Hasslöfestivalen fyller 20 år 2019

Superaktuella Linnea Henriksson, Hasslölegendarerna Sinn Fenn och återförenade Jolly Maith Craic är de första akterna som tar plats i jubileums-lineupen.

Hasslöfestivalen har sedan sommaren 2000 varit en unik festival mitt i Karlskronas skärgård. Från början var det tänkt att det bara skulle bli en enda konsertkväll men till sommaren har det alltså blivit hela 20 festivaler. Genom åren har festivalen lockat tusentals besökare från hela Sverige, och till och med Europa. Artister som Ulf Lundell, Thåström, First Aid Kit, Per Gessle, Hoola Bandoola Band, Lena PH, The Sounds, Magnus Uggla, Amanda Jenssen, Mikael Wiehe, Hardcore Superstar, Loreen, Kapten Röd, Nationalteatern, Pugh Rogefeldt, Cookies n Beans, Hoffmaestro, Eldkvarn, September, Mikael Rickfors, internationella superakter som Status Quo, Europe och Kim Larsen, samt många många fler, har stått på scenen och tagit emot det festivalen själva brukar kalla “världens bästa publik”.

Sommarens 20-årsjubileum äger rum 11-13 juli och utlovar en bättre festival än någonsin tidigare. Idag släpps första akterna och på listan finns Linnea Henriksson som just nu gör succé i “Så Mycket Bättre” på TV4 samt Sinn Fenn och Jolly Maith Craic som båda återförenas för exklusiva konserter i samband med jubileumsåret.

Vi är otroligt inspirerade av att jobba med 20-årsjubileumet, säger Malin Törnquist på Paraply som arrangerar Hasslöfestivalen. Som vanligt kommer vi utveckla festivalen på flera plan, men även bjuda på en perfekt blandning mellan de mest aktuella artisterna och kära återkomster.

Linnea Henriksson
Linnea Henriksson är en av Sveriges mest uppskattade artister med tre soloalbum i ryggen som både genererat pris på P3 Guld-galan (Årets artist, 2013), Grammis-nomineringar (Årets pop och Årets artist, 2018) och prestigefyllda utmärkelser som Alice Babs Jazz-stipendium 2015 och Ulla Billquist-stipendium 2016. Vid sidan av sin artistkarriär har hon gjort sig populär som programledare för bland annat Musikhjälpen (2014, 2015 samt resande reporter 2017) och för Spotifys första egenproducerade svenska podcast ”Equalizer”, som nu är uppe i sin tredje säsong. I höst är hon aktuell som en av artisterna i TV4’s populära ”Så mycket bättre” och sätter upp en egen, hyllad julshow på Grand Hotêl i Stockholm som landat dubbla fyror från både DN och Aftonbladet. Linnea är även nominerad till Guldmicken för Årets Live på P3 Guld.

Sinn Fenn
Hasslös mest kända och mytomspunna band återuppstår och ger en exklusiv konsert i samband med årets 20-årsjubileum. En efterlängtad comeback som publiken har väntat på.

- Varje gång vi nämner att vi är sugna på att spela igen så blir folk lyriska, skrattar Caj Karlsson, sångare i bandet. Det känns fantastiskt att få samla gänget igen och vi ser fram emot att möta Hasslöpubliken i sommar.

Jolly Maith Craic
Karlskronabandet Jolly Maith Craic återförenas, precis som Sinn Fenn, för en enda exklusiv spelning på Hasslöfestivalens 20-årsjubileum. Första gången bandet spelade på festivalen var 2008 när de var med och startade “förfestivalen”. Det blev en sådan succé att konceptet rullade vidare ytterligare 3 år till. 2012 gick bandet på obestämd föräldraledighet, men gör alltså comeback i år.

Vi har ställt frågan till Jolly om comeback nästintill varje år sedan de lade instrumenten på hyllan 2012, säger Robin Åkerman på Paraply. Att få presentera Linnea i kombination med återföreningen av Jolly och Sinn Fenn känns som bästa möjliga pepp inför jubileumsåret.

Biljetterna släpps imorgon klockan 10.00 via hasslofestivalen.se, BLT:s och Sydöstrans kundtjänst i Karlskrona och Karlshamn samt Karlskrona Turistbyrå.

Läs mer på hasslofestivalen.se

Köp biljett!

Du köper din biljett via länken här nedanför.

Se också

  • EN KVÄLL MED MANDO DIAO 2022 - PÅ SVENSKA

    EN KVÄLL MED MANDO DIAO 2022 - PÅ SVENSKA

    17/2 kl. 20:00
    En kväll med Mando Diao - På svenska - I SOLNEDGÅNGEN TURNÈ 2022 Det har snart gått ett år sedan Mando Diao släppte det hyllade albumet I Solnedgånge…
    Läs mer Köp biljetter