Hasslöfestivalen - mitt i Karlskrona skärgård

13/7


I sexton år har Hasslöfestivalen lockat tusentals musikintresserade besökare från hela Sverige till Karlskronas skärgård.

I år hälsar vi följande artister välkomna  (listan uppdateras allt eftersom artisterna blir klara):

Per Gessle - 15 juli
Per Gessle kommer till Hasslöfestivalen för att bjuda på sommarhits från Gyllene Tider, världshits från Roxette och låtarna som bär hans eget namn.

Miss Li - 14 juli
Miss Li gör fantastisk musik och när hon var i Karlskrona senast sålde hon ut Konsthallen till sista plats. Vi är helt säkra på att hon kommer att bjuda på fantastisk stämning när hon kliver upp på stora scenen.

Magnus Carlson - 15 juli
Magnus gör musik under eget namn men är även karismatisk sångare i bandet Weeping Willows. Efter en slutsåld vårturné ger han sig i sommar ut på soloturné och ett av stoppen blir Hasslöfestivalen.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson - 14 juli
Hasse har en över 30 år lång karriär bakom sig. 2016 vann han sin första grammis i kategorin ”Årets Dansband” för albumet ”Guld och gröna skogar”. Låten, som gett namn åt albumet, slutade på en fjärdeplats i Melodifestivalen 2015 och har i dagsläget streamats över 21 miljoner gånger på Spotify.

Pernilla Andersson - 14 juli
Pernilla är artist, låtskrivare och producent. Under sin 18 år långa karriär har Pernilla släppt nio studioalbum, haft turnéframgångar och varit grammisnominerad i kategorierna ”Årets Kompositör”, ”Årets Artist” och ”Årets Folkmusik/Singer-songwriter”. Hon var en av de första kvinnliga producenterna i Sverige och tilldelades 2013 Sir George Martin Music Award.

Nisse Hellberg - 14 juli
Nisse är främst känd som sångare i rockbandet Wilmer X men har de senaste tio åren haft en lysande solokarriär. Nisse är aktuell med sitt åttonde album ”Vägen Västerut”. Redan första veckan klättrade albumet in på en tredje plats på Sverigetopplistan och vid releasespelningarna i Malmö blev det publikrekord.

Eva Dahlgren - 14 juli
Eva Dahlgren debuterade för snart 40 år sedan och har sedan dess experimenterat, utmanat och framförallt överraskat med sin musik. Hon debuterade 1978 med albumet ”Finns det nån som bryr sig om” och har sedan dess levererat fantastisk musik, fantastiska plattor och fantastiska konsertupplevelser.

Avantgardet - 15 juli
Få nya svenska band har skapat så mycket rubriker som Avantgardet gjort den senaste tiden.
Debutalbumet ”För många dyra skor och döda ögon" tog musiksverige med storm och utsågs till 2016 års bästa album av musiktidningarna Gaffa.

Maia Hirasawa - 15 juli
Maia Hirasawa slog igenom 2007 med debutalbumet ”Though, I’m just me” som direkt belönades med en guldskiva. Maia fick även en P3 Guld-statyett som årets nykomling året därpå.
Från plattan spelades "Still June, "Mattis and Maia " och framför allt "And i Found This Boy" mycket på radio. Senare samma år gjorde Maia en magisk cover på The Arks "The Worrying Kind” vid finalen av den svenska Melodifestivalen.

Caj Karlsson - 15 juli
Hasslösonen Caj Karlsson har spelat på nästan alla de sjutton Hasslöfestivalerna.
- Det blir både gammalt men också en del nytt, säger Caj och lovar samtidigt att det blir ett gig som innehåller mer än musik.
Caj släppte sin senaste platta ”Kan inte minnas” så sent som förra sommaren.

Varg - 14 juli
Varg släppte sin debutplatta ”Vem är vargen?” 2014. Sedan dess har bandet, eller projektet som det även kallas, dykt upp lite här och där. Bakom namnet döljer sig i huvudsak Mattias Osbäck, David Blomé och Peter Olsson.
Mattias och de andra tänker dessutom fira att debutplattan spelats över en halv miljon gånger på Spotify genom att släppa nya låtar lagom till sommaren.

The Mahones - 13 juli

Sedan Dublin-födda Finny McConnell bildade bandet för 27 år sedan har deras energiska och irländska punk landat på hela tio studioalbum, tre samlingar, två livealbum, två EP:s och prisvinnande Hollywoodfilmen The Fighter.

Millencolin - 13 juli

Millencolin bildades 1992 och gav ut sitt första album 1994. Sedan dess har det blivit åtta album och både europa- och världsturnéer för bandet från Örebro. Det senaste album ”True brew” kom 2015 och man kan konstatera att Millencolin idag är precis lika tighta som när de startade för 23 år-, 8 album- och ungefär 1500 live-spelningar sedan.

AC/DC JAM - 13 juli

Som bandnamnet antyder har man valt att helt och hållet ägna sin existens åt det Australiensiska bandet AC/DC:s musik. Bandmedlemmarna kommer från både Karlshamn och Ronneby och spelar sedan starten återkommande runt om i Sverige.

Dún Aengus - 13 juli
I år får Hasslöfestivalen en ny mindre tältscen som fylls av musik med bandet Dún Aengus i flera set. Dún Aengus spelar irländsk och skotsk folkmusik med inspiration från klassiska band som The Dubliners och The Clancy Brothers. Deras musik har tagit dem på hyllade turnéer världen över.

Köp biljett

Biljetter köper du via länken nedan.

Där det händer

Se också

 • Thåström

  Thåström

  3/11 kl. 20:00
  Thåström ger sig ut på stor turné - kommer till Kalmar den 3 november Sveriges största rockstjärna ger sig ut på en efterlängtad turné. Med ett förfl…
  Läs mer
 • Lena Philipsson - EXTRAFÖRESTÄLLNING

  Lena Philipsson - EXTRAFÖRESTÄLLNING

  5/11 kl. 15:00
  Lena Philipssons hyllade föreställning ”Jag är ingen älskling” kommer till i Karlskrona i höst. Den 5 november intar Lena och turnésällskapet Karlskr…
  Läs mer Köp biljetter
 • Lena Philipsson

  Lena Philipsson

  5/11 kl. 19:00
  Lena Philipssons hyllade föreställning ”Jag är ingen älskling” kommer till i Karlskrona i höst. Den 5 november intar Lena och turnésällskapet Karlskr…
  Läs mer Köp biljetter
 • Thåström

  Thåström

  8/11 kl. 20:00
  Thåström till Kristianstad Arena Sveriges största rockstjärna släpper nytt album och ger sig sedan ut på en efterlängtad turné. Med ett förflutet i d…
  Läs mer Köp biljetter
 • Uno Svenningsson

  Uno Svenningsson

  17/3 kl. 19:30
  Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat…
  Läs mer Köp biljetter
 • Darin

  Darin

  6/4 kl. 19:30
  Efter att i tio års tid ha regerat som en av Sveriges största engelskspråkiga popstjärnor bytte Darin 2015 spår. Nu är det äntligen dags för Darins a…
  Läs mer Köp biljetter