Vapenbröder - den sista konserten

25/12 kl. 21:00 - 03:00

Vapenbröder återvänder till hemstaden Karlskrona för att ta farväl och sätta punkt efter åtta år tillsammans. Bandet gör sin sista konsert i Karlskrona Konsthall på juldagen.

Den 9 oktober avslöjade Vapenbröder att man tar farväl. Idag kan vi berätta att den allra sista konserten görs i Karlskrona Konsthall den 25 december.

- Det känns både sorgligt och fint på samma gång, berättar Sebastian Olsson Lundh. Men nu är det fullt fokus på att verkligen avsluta på bästa sätt. Vi kommer ge och göra allt vi kan för den sista konserten i konsthallen ska bli en av de finaste kvällarna i våra liv. Förhoppningsvis kommer publiken också gilla det. Vi kommer i alla fall inte hålla tillbaka på något. Det blir extra allt.

Vapenbröder bildades 2010 och en av de allra första spelningarna gjordes på Ungdomshuset Porslinan.

- Det var på något sätt det definitiva starkskottet på hela grejen, minns Sebastian. Vi hade ju inte ens ett bandnamn utan kallade oss för ”Pop-projektet”. För det var det det var. Ett projekt som skulle spela in några poplåtar, vinna Musik Direkt och sedan aldrig finnas mer. Men spelningen på Porslinan ändrade synen för oss alla skulle jag säga. Det kom helt sjukt mycket folk för att vara där. Trots att vi inte släppt någon musik eller ens gjort en offentlig spelning tidigare. Responsen var helt otrolig och något helt annat än vad vi tidigare upplevt. Efter det började det trilla in fler spelningar och tillslut gick det helt enkelt inte att stoppa.

Sedan den där första konserten har bandet, under sina 8 år tillsammans, spelat på scener runt om hela landet. Allt från Hasslöfestivalen och Skärgårdsfesten till hyllade Peace & Love, Clooneys i Göteborg, Debaser Medis i Stockholm och på Lisebergs stora scen. Bandet gjorde även ett uppmärksammat framträdande i Musikhjälpens glasbur i Linköping 2015.

- Att vår musik skulle ta oss så långt tror jag ingen av oss ens hade kunnat drömma om när vi började spela musik tillsammans, summerar Sebastian. I samband med avslöjandet släppte bandet två nya låtar. ”Alla sena nätter” och ”Låt mig få somna in”. Men det kommer att släppas ytterligare en låt inför konsertkvällen i Konsthallen.

FAKTA
Datum: 25 december.
Plats: Karlskrona Konsthall.
Öppettider: 21.00-03.00.
Åldersgräns: 18år.
Biljettpriser: 250kr (i entrén), 200kr (förköp).

HÅLLTIDER
Insläpp: 21.00
Förband: 22.00
Vapenbröder live: 23.00
Klubb/DJ: fram till 03.00

Köp biljett!

Du köper din biljett via länken nedan.

Där det händer

Se också

 • Julkonsert med Staffan Hellstrand & Linda Ström

  Julkonsert med Staffan Hellstrand & Linda Ström

  15/12 kl. 20:00
  15 december kommer Staffan Hellstrand och Linda Ström till Karlskrona för att bjuda på en julkonsert som de valt att kalla ”Vinterbloss - ljus, värme…
  Läs mer Köp biljetter
 • Stilla Nätters Kapell

  Stilla Nätters Kapell

  28/12 kl. 16:00 - 18:00
  28/12 kl. 20:00 - 22:00
  29/12 kl. 16:00 - 18:00
  29/12 kl. 20:00 - 22:00
  Det har blivit hela 27 slutsålda föreställningar sedan Kapellet började spela tillsammans för åtta år sedan. Genom åren har de besökt kyrkor, festvån…
  Läs mer Köp biljetter
 • Tomas Andersson Wij

  Tomas Andersson Wij

  9/3 kl. 20:00
  Sedan Tomas Andersson Wij var med i ”Så mycket bättre” har han turnerat landet runt. Hans tolkning av Sven-Ingvars ”När solen färgar juninatten” blev…
  Läs mer Köp biljetter
 • Tomas Andersson Wij

  Tomas Andersson Wij

  30/3 kl. 20:00
  Sedan Tomas Andersson Wij var med i ”Så mycket bättre” har han turnerat landet runt. Hans tolkning av Sven-Ingvars ”När solen färgar juninatten” blev…
  Läs mer Köp biljetter