Stilla Nätters Kapell

28/12 kl. 16:00 - 18:00

STILLA NÄTTERS KAPELL. 

MITT PÅ STORTORGET.

MITT I VÄRLDSARVET

Efter 8 år och 31 utsålda föreställningar står återigen Kapellet redo att förgylla mellandagarna på en noggrant utvald plats i vårt vackra Blekinge. Sedan 2011 har Kapellet bjudit in till oförglömliga konserter i unika miljöer. Allt från slottsmiljöer, ladugårdar och industrilokaler, till konserthus och kyrkor. Nu tar vi det ytterligare ett steg längre…

I år har Stilla Nätters Kapell inte sökt med ljus och lykta efter den redan befintliga men bortglömda, otippade eller perfekta lokalen med förutsättningarna att skapa en magisk inramning. I år kommer arenan till oss, precis där vi vill ha den. I hjärtat av Karlskrona. Stilla nätters Kapell 2019 bjuder in till fyra föreställningar i ett 1000 kvadratmeter stort, mystiskt och uppvärmt cirkustält mitt på Stortorget.

Årets uppställning

Oskar Appelqvist - kapellets maestro och musikaliska ledare, styr precis som tidigare den stämningsfulla föreställningen. Med sig har han de eminenta musikerna Johan Ådahl, Anders Svensson och Johan Glössner. På scen står även sångarna Adam Grahn, Malin Törnquist, Lovisa Birgersson och Linus Norda som varit Kapellets sångkvartett sedan begynnelsen.

Kapellet välkomnar ytterligare fem gäster till årets cirkus

Först ut är Anna Petersson - Blekinges egen Ella Fitzgerald som hyllats för sin kraftfulla och djupa röst. Hon är även medlem i den prisbelönta vokalgruppen Touché. 

Anders Thorén gjorde debut i Kapellet 2018 och trollband publiken med sina egenskrivna låtar från bandet “Wildie” samt kubanska melodier och rytmer. Han fick direkt en självklar plats i det musikaliska sällskapet och medverkar även i år. 

Det slutar dock inte där. En konsert i ett Cirkustält blir inte fulländad utan en riktigt bra blåssektion. I år gästas Kapellet av inga mindre än några av Sveriges mest anlitade bleckblåsare. Nils Janson, Andreas Gidlund och Johan Chistoffersson som spelat med allt från Mando Diao och Hoffmaestro till Hello Saferide, Stiftelsen och prisbelönta jazzband reser långväga för att förgylla årets uppsättning.

Föreställningarna äger rum 28-29 december och 16.00 samt 20.00 respektive dag. Totalt fyra föreställningar.

-------------------

FAKTA

Årets ensemble
Oskar Appelqvist

Johan Ådahl

Anders Svensson

Johan Glössner

Adam Grahn

Malin Törnquist

Lovisa Birgersson

Linus Norda 

Anna Petersson

Anders Thorén 

Nils Janson

Andreas Gidlund

Johan Chistoffersson 

Artwork och audiovisuell upplevelse

Årets artwork är signerat Paraplys egen Leo Åkesson som tillsammans med Patrik Svensson, Robin Åkerman och Erik Blomdahl ansvarar för, och designar, den audiovisuella upplevelsen som ramar in musiken. 

Årets konsertposter trycks i limiterad upplaga på särskilt eko-papper med unik prägling. För varje såld biljett där poster ingår stödjer vi ”VI-SKOGEN” och deras viktiga arbete med att plantera träd i östra Afrika. Trädplanteringarna bidrar med minskad fattigdom och ett bättre klimat.

Årets kapacitet och antal biljetter

Cirkustältet rymmer drygt lika många som Nättraby Bruk kunde ta emot vid 2018-års föreställningar. Då sålde samtliga fyra föreställningar, med totalt 2000 biljetter, slut på ett par timmar. 

Biljettpris och kategorier

I år finns fyra olika kategorier tillgängliga till varje föreställning. Serviceavgift på 35:- tillkommer på samtliga biljetter.


Biljettsläpp

Biljetterna släpps måndagen den 21 oktober klockan 10.00 och kan köpas via paraplyproduktion.se/biljetter samt Karlskrona Turistbyrå.

Biljettpris och kategorier

I år finns fyra olika kategorier tillgängliga till varje föreställning. 

 • Sittplatser, 595:-

(I år är samtliga platser onumrerade med anledning av cirkustältets karaktär)

 • Front Row 695:-

(Plats på rad 1 inklusive limiterad konsertposter)

 • Restaurangpaket 995:- 

(Upplevelsen inleds med middag samt fördrink på Rydows Bistro. Konsertbiljett och limiterad konsertposter ingår. Läs mer längre ner.)

 • Tillgänglighetsanpassad plats 595:- 

(Varje biljett inkluderar plats för rullstol samt en ledsagare som går in gratis)

Plats

Cirkustält på Stortorget, Världsarvsstaden Karlskrona


Tider och datum

16.00 och 20.00 den 28 december

16.00 och 20.00 den 29 december

Rullstolsplatser

Till samtliga föreställningar finns speciella rullstolsplatser reserverade. Varje rullstolsbiljett inkluderar även ledsagare. 

Till och från konserten

Vi rekommenderar alla gäster att i största möjliga mån promenera, cykla om vädret tillåter, eller åka kollektivt. Trossö erbjuder även ett stort antal parkeringsytor inom gångavstånd från Stortorget. 

Garderob och WC

Även om tältet är uppvärmt så kan det vara skönt med en värmande tröja eller jacka under föreställningarna. Därav arrangeras ingen garderob i samband med årets konserter. Det finns en WC-vagn i anslutning till tältet. 

Servering

Vi erbjuder servering av öl, vin, cider, kaffe/fika, snacks och alkoholfria alternativ från Cirkustältets bar. 

Restaurangpaket(konsertbiljett, fördrink, middag och limiterad poster)

I år erbjuder vi restaurangpaket i samarbete med vännerna på Rydows Bistro, belägen på Borgmästaregatan ett stenkast från konsertplatsen. Kvällen inleds med Bistrons svenska tapas som står på borden vid ankomst. Tilltuggen avnjuts till en fördrink som ingår i paketet. Vi fortsätter med en härlig varmrättsbuffé som står uppdukad inne i kvarterets Salong. Avslutningsvis dessert och kaffe på buffé.

Rydows öppnar 3h innan konsertstart och ankomsten måste vara senast två timmar innan start. 

Vi bokning - ange gärna specialkost som meddelande innan köpet genomförs. Självklart går det även bra att meddela detta senare via bistro@rydows.se

Måltidsdryck tillkommer. I paketet ingår även årets exklusiva konsertposter, tryckt på EKO-papper med unik prägling. 

-------------------

KURIOSA

Tidigare spelplatser

Amiralitetskyrkan 2011

Stenlängan Johannishus Gods 2012

Festvåningen First Hotell Statt 2013

Eriksberg 2014

Konserthusteatern 2015

Karlskrona Konsthall 2016

Circo 2017

Nättraby Bruk 2018

Totalt antal spelningar sedan starten

31 st (samtliga slutsålda)

Totalt antal framförda låtar

126 st

Bok och stipendie

2015 gjordes en bok om Stilla Nätters Kapell. I boken berättade vi den overkliga men sanna historien om det yviga musiksällskapet i ord och bild. Överskottet från bokförsäljningen delades sedan ut som ett stipendium. Förutom diplom och ära fick pristagaren Stefan Eggers 10.000 kronor att fördela till ett lokalt musikprojekt. Stefan valde att skänka till Ungdomshuset Porslinan.

Traditioner

Kapellet intar alltid scenen till filmmusiken från konsertfilmen ”The Last Waltz”. Konserterna inleds sedan alltid med George Harrisons ”My Sweet Lord”.

Pausmusiken

Före och efter konserterna med Stilla Nätters Kapell spelar vi alltid Ryan Adams ”Ashes & Fire”.

Gäster genom åren

Dea Norberg, Pelle Månsson, Dennis Glimmerfors, Faråker, Sofia Loell, Boppin Steve, Mats-Peter Krantz, Rasmus Svensson, Daniel Olsson, Rasmus Degerskär, Caj Karlsson, Anders Thorén och Sven Andersson.

Köp biljett!

Ordinarie biljetter släpps 2019-10-21 10:00

Se också

 • EN KVÄLL MED MANDO DIAO 2022 - PÅ SVENSKA

  EN KVÄLL MED MANDO DIAO 2022 - PÅ SVENSKA

  17/2 kl. 20:00
  En kväll med Mando Diao - På svenska - I SOLNEDGÅNGEN TURNÈ 2022 Det har snart gått ett år sedan Mando Diao släppte det hyllade albumet I Solnedgånge…
  Läs mer Köp biljetter