Amanda Bergman klar för "A Walk in The Park"

- gör Lars Winnerbäck, Melissa Horn och Miriam Bryant sällskap

Sedan debuten för sju år sedan har Amanda Bergman har gjort musik under pseudonymerna Hajen, Jaw Lesson och Idiot Wind. Men det är först nu som Amanda äntligen släppt sitt solodebutalbum ”Docks" i eget namn. Ett albumet som blivit en succé hos både kritiker och fans. I sommar ansluter Amanda till festivalen "A Walk in The Park”.

- Det känns fantastiskt att kunna bjuda publiken på Amanda Bergman. En mer säregen och fantastisk röst är svår att hitta, konstaterar Robin Åkerman på Paraply produktion. Att hennes soloalbum fått så bra kritik är lätt att förstå.

Hyllningarna har avlöst varandra och enhällig kritikerkår på Aftonbladet, DN, GP och Di gav alla albumet fyra plus.

- Jag har väntat i ganska många år på att hitta något som känns som en startpunkt. Både musikaliskt och yrkesmässigt. Jag har liksom känt det som om jag famlat runt rätt rejält ett tag. Den här skivan känns som en brytpunkt, en referenspunkt, utgångspunkt och en katalysator för att fortsätta vidare och göra mer musik, säger Amanda Bergman.

De senaste åren har Amanda Bergman varit aktuell som låtskrivare och sångerska i hyllade bandet Amason som under 2015 gav ut debutalbumet "Sky City" och blev nominerade till hela fem Grammisar varav de vann en för "Årets album".

Amanda har under sin karriär gjort flera turnéer och dessutom släppt en EP på svenska. 2010 släppte Amanda sin första EP som blev uppmärksammad både i Sverige och internationellt. Hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till "First Aid Kit" och "The Tallest Man on Earth".

Amanda blir nu en del av premiärupplagan av konceptet "A Walk in The Park" som besöker Kalmar den 9 juli, Helsingborg den 15 juli och Uppsala den 12 augusti. "A Walk in The Park" arrangeras av Paraply produktion, The Tivoli och Welcome Concerts i samarbete med United Stage och mediepartner Mix Megapol.

Biljetterna till parkfestivalen ”A Walk in The Park” är släppta.
Läs mer på: walkinthepark.se