Årets julklapp kanske redan ligger i din garderobIdag är det premiär för ett projekt vi jobbat med ett tag här på Paraply - idag lanseras Garderobshjälpen.

I Kungsmarkskyrkan serverar man i vinter en enkel frukost till människor i utsatta livssituationer några dagar i veckan. De som äter sin frukost där är hemlösa men också människor, ibland hela familjer, som inte bara saknar pengar. Människor som kommit på kant med tillvaron men som fryser lika mycket som vi andra.

Garderobshjälpen kom till efter ett samtal mellan två grannar. Det var ett rop på hjälp som till slut blev hjälpinsatsen vi nu kallar för Garderobshjälpen.

Initiativet togs av Jens Harrysson på Blekingeflyg och Stefan Andersson på Paraply produktion men under resans gång har många bidragit. Många företag, organisationer och privatpersoner har backat upp projektet. Överallt har svaret varit:
Självklart ställer vi upp. Självklart vill vi vara med.

Nu är det din tur att hjälpa till.
Din tur att titta en extra gång i garderoben, skafferiet och i plånboken.

Vi tar gemot varma vantar, mössor och strumpor.
Även kaffe, pasta och ris. Eller varför inte ett presentcheckar från cityföreningen som kan förändra julen för många.
Packa ner det du klara dig utan. Lördagarna den 29/11, 6/12 och 13/12 finns vi på stortorget i Karlskrona mellan 10-14 för att ta emot det som kan bli vinterns viktigaste gåva.
Kläderna du glömt bort kan bli vinterns viktigaste plagg för någon annan.

Utöver varma kläder kan du hjälpa till genom att sätta in en slant på bankgiro 196-9146.
Märk din insättning med “Garderobshjälpen”.