Benny Anderssons Orkester

med Helen Sjöholm och Tommy Körberg

I sommar är det återigen dags för Benny Anderssons Orkester tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg att ge sig ut på en kort men intensiv turné. Det blir åtta exklusiva konserter på lika många orter runt om i sommarsverige.
En av konserterna har vi på Paraply produktion fått den stora glädjen att arrangera i Kalmar den 23 juli.

För oss på Paraply känns verkligen som ett hedersuppdrag. Det här är svensk musik på riktigt. Konserten kommer att förläggas till den vackra parken på området Rävspelet intill Fredriksskans i Kalmar.

Benny Anderssons orkester bildades i mitten av 2001 av Benny Andersson som är musikalisk ledare och kompositör. BAO består av 16 personer inkluderat solisterna Helen Sjöholm och Tommy Körberg.
2001 släpptes första plattan "Benny Anderssons Orkester", som sedan har följts av ytterligare sex album. Dessutom finns BAO’s samlade verk utgivna i boxen ”BAO in Box”.
Den 11 juli 2004 gick "Du är min man" in på Svensktoppen och låg sedan på listan i ofattbara 278 veckor.
Den 14 oktober 2012 utsågs den till "tidernas bästa Svensktoppslåt", då programmet firade sitt 50-årsjubileum.

BAO kommer i början av 2016 att gå in i studion för att spela in ett antal nya låtar med musik av Benny Andersson och text av Björn Ulvaeus. Den nya skivan kommer att finnas i handeln i början av sommaren i god tid innan turnén drar igång.

BAO består förutom av kapellmästaren Benny Andersson, dragspel och piano, av Leif Göras, Olle Moraeus, Perra Moraeus, Kalle Moraeus och Nicke Göthe, fiol, Göran Arnberg, tramporgel, Janne Bengtson, flöjt, Pär Grebacken, saxofon och klarinett, Jogga Ernlund, kontrabas, Calle Jakobsson, tuba, Leif Lindvall, trumpet, Lars Rudolfsson, dragspel, Jörgen Stenberg, trummor och percussion samt Helen Sjöholm och Tommy Körberg, sång.

2009 slog biljettförsäljningen rekord på Sofiero Slott som sålde helt slut.
Biljetter till sommaren 2016 släpps idag klockan 10.00 Biljetter till sommaren 2016 släpps idag klockan 10.00 via paraplyproduktion.se, Blixten.se, Biljettforum.se eller telefon: 0771-130 150.