De sista pusselbitarna på plats för Hasslöfestivalen


Hasslöfestivalen drar igång den 14 juli med Caj Karlsson och Jodla med Siv på parkscenen. Klara för festivalen är sedan tidigare Smokie, Sweet, Slade, Miriam Bryant, Peg Parnevik, Jerry Williams, De lyckliga kompisarna och Frida Öhrn. Idag kan vi avslöja ytterligare artister men också ett par andra roliga nyheter.

• Lagaylia Frazier
Förra helgen stod hon på scen tillsammans med Håkan Hellström i New York och den 4 och 5 juni gästar hon Håkans utsålda spelningar på Ullevi. I dag kan vi avslöja att LaGaylia Frazier dessutom kommer till Hasslöfestivalen.

I helgen gjorde Håkan Hellström två spelningar på Gramercy Theatre i New York och på scen återfanns även LaGalyia. Konserterna blev en fantastisk succé. De recensenter som var på plats gav Håkan, bandet och LaGalyia högsta betyg.
"Lekfullheten och glädjen är fullständigt gränslös. Mycket tack vare en fenomenal insats av LaGayla Frazier som rakt igenom ger konserten en oemotståndlig soul. Vissa nummer lyckas hon att lyfta flera våningar” skrev Aftonbladets recensent Markus Larsson när han gav konserten i New York fem plus av fem möjliga.

LaGalylia har tävlat två gånger i Melodifestivalen och släppt flera plattor i eget namn. Den 22 januari släpptes hennes senaste platta med namnet ”Lp”. I sommar står hon på Hasslöfestivalens scen.

• Lisa Miskovsky
Lisa har sålt mer än 200.000 ex av sina fem album, fått guld-och platinaskivor, toppat listor med bland annat superhiten ”Lady Stardust”, ”Drivning on of your cars”, ”What if” och ”Why start a fire” och hyllats med både Grammisar och Rockbjörnar.

Lisa är en fantastisk låtskrivare och artist. I sommar kommer hon till Hasslöfestivalen.

• Kim Stranne Band
Kim Stranne återvänder hem till rötterna i Blekinges skärgård för att spela på Hasslöfestivalen. Hela fyra kritikerrosade album har Kim hunnit med.

• Varg
Hasslöprojektet Varg släppte 2014 plattan "Vem är vargen?”. Projektet som live blir ett band består av Mattias Osbäck, David Blome och Peter Olsson. De själva beskriver sin musik som ”rock med medmänsklighet och humanism i centrum”. I sommar spelar dom på hemmaplan på Hasslöfestivalen.

• Sju band från Hasslö Musikförening
Enligt traditionen kan man så klart även i år lyssna på en rad olika band från Hasslö Musikförening under Hasslöfestivalen. Årets uppställning består av Selmas Broskband, Formation, Martin Merrick and Me, Combat Rock, Jagg, Kräk och Rumble boys.

• Bell Tents erbjuder ett nytt sätt att övernatta
Utöver artisterna kan vi även berätta om en bekväm nyhet till festivalcampingen som blivit en stor succé på stora internationella festivaler runt om i världen. Till årets Hasslöfestival erbjuder vi en nyhet för de besökare som vill övernatta på festivalcampingen på ett bekvämt sätt.
Nyheten riktar sig till alla som vill uppleva ett lite lyxigare campingliv och samtidigt slippa släpa med sig eget tält husvagn eller husbil.
Bell Tents är tillverkade av 100% bomull och upp till 6 personer får plats i ett tält. Tälten kan bokas i tre olika paketlösningar, där man kan välja mellan bara ett färdiguppställt tält, ett tält som innehåller madrasser eller ett fullt utrustat tält med både matta, madrasser, sängkläder, el och tillgång till toalett och dusch. Vi jobbar även för att få till WiFi i tältpaketen. Mer info inom kort på paraplyproduktion.se.

• Blekingetrafiken kör evenemangstrafik
Under Hasslöfestivalen erbjuder Blekingetrafiken, utöver ordinarie trafik, även i år extrainsatta kvälls- och nattbussar som tar dig mellan Hasslö och Karlskrona (154) och Ronneby (155).

Buss till och från Karlskrona
Extraturerna från Karlskrona till festivalen är på fredagen kl.17.20 och på lördagen kl.15.20. Från festivalen är det kl. 01.00 på torsdagen samt kl. 00.00 och kl. 01.15 på fredagen och lördagen. Se tidtabell för linje 154.

Båt till festivalen
Från Handelshamnen tar du dig ut till festivalen med Skärgårdsbåten M/F Flaggskär. Båten lägger till vid Hornbryggan. Båten går enligt ordinarie tidtabell med flera avgångar dagligen.

Buss till och från Ronneby
Extraturerna från Ronneby är kl. 18.00 på torsdagen, kl. 17.00 på fredagen och kl. 14.00 och kl. 15.00 på lördagen. Alla dessa turer har anslutning från Öresundståget söderifrån. Från festivalen mot Ronneby är det kl. 01.00 på torsdagen samt kl. 00.00 och kl. 01.15 på fredagen och lördagen. Se tidtabell för linje 155.