Dea Norberg och fyra andra gäster tar plats i årets upplaga av Stilla Nätters Kapell


Den femte upplagan av Stilla Nätters Kapell återvänder till staden där allt började och i år är kapellet större och bättre än någonsin innan. Jubileumsupplagan av Stilla nätters Kapell kommer att bjuda på minst tretton artister på Konserthusets pampiga scen.
Imorgon tisdag klockan 10.00 släpps biljetterna.

Det började för fem år sedan i Amiralitetskyrkan och sedan dess har kapellet besökt Johannishus Gods, festvåningen på Stadshotellets i Karlskrona och fantastiska Eriksberg. I år intar det kringresande musiksällskapet Karlskronas pampiga Konserthusteater där man ger tre konserter. Premiären blir den 27 december 19.00 och sedan bjuds det på två föreställningar den 28 december. En klockan 14.00 och en 19.00.
Totalt har det blivit nitton helt slutsålda föreställningar sedan kapellet gav sin första konsert 2011. I år firar kapellet femårsjubileum med att välkomna sångerskan Dea Norberg men också fyra gästsolister från de första fyra årgångarna.

- Årets uppställning är grym, förklarar Stefan Andersson på Paraply produktion. Utöver den fasta delen av kapellet med Adam Grahn, Linus Norda, Malin Törnquist och Lovisa Birgersson vid mikrofonerna får vi se och höra Oskar Appelqvist, Johan Ådahl, Johan Glössner och Anders Svensson bakom instrumenten.
Men sin vana trogen bjuder kapellet in en hel ny gästsolist. I år är det Bräkne Hobys egen sångfågel Dea Norberg. Dea är en av Sveriges mest anlitade sångerskor i stora produktioner. Hennes röst har förgyllt både Melodifestivalen och Eurovison Song Contest. Hon har sjungit tillsammans med Elvis i Cirque du Soleil stora show i Las Vegas och i somras turnerade Dea med Roxette på deras världsturné. I mellandagarna tar hon plats i Stilla Nätters Kapell.
Kapellet välkomnar dessutom inte mindre än fyra gäster från de fyra tidigare årgångarna. På gästlistan står Pelle Månsson, Caj Karlsson, Rasmus Degerskär och Sofia Loell.

Upplägget för 2015 års upplaga Stilla Nätters Kapell blir i stort detsamma.
- Konsertupplägget blir i år längre än någonsin, fortsätter Stefan Andersson. Med en kortare paus får besökarna räkna med upp emot tre timmar lång musikupplevelse.

Konserthusteatern har plats för över 700 besökare per föreställning så säljer kapellet slut de tre konserterna noterar man ännu ett nytt publikrekord.
Biljetterna släpps i morgon klockan 10.00 och kommer att säljas via paraplyproduktion.se, Turistbyrån i Karlskrona samt BLT:s och Sydöstrans kundtjänst.