Doug Seegers spred julstämning i Konsthallen


Doug Seegers liv förändrades över en natt när han var med i tv-programmet "Jills Veranda" förra året. Vi på Paraply har gjort en handfull konserter med den sympatiske amerikanen och i helgen har vi gjort ytterligare tre. En i Kalmar i fredags och på söndagkvällen gjorde vi ytterligare två i Karlskrona Konsthall.

Det blev två juliga konserter men inte utan en del bluesiga countrytoner. Doug är i Sverige för att göra 17 julkonserter. Med sig på turnén har han musikerna Martin Björklund på fiol och mandolin och Mai Agan på bas.

Trion inledde med titelspåret från den nya julplattan. "Let's all go christmas caroling tonight” följt av gospeln "Take Jesus As Your Lawyer”. Under kvällens gång blandade Doug julklassiker som "White christmas” och ”I'll be home for christmas". Halvvägs in i konserten förstärkte 12 unga körtjejer från Kulturskolan. Tillsammans med Doug och bandet bjöd man på "Rudolph, the red nosed reindeer” och "Silent night”.

Självklart spelades även låten som fick allt att hända - ”Going down to the river” men mest gripande var nog mellansnacket om Dougs vän Stacey som driver ett härbärge hemma i Nashville. Låten ”Let me ride with you Stacey” tillägnades Stacey och hennes jobb i Dougs hemstad.

Konserten avslutades med en helt ny låt. ”If you realy want to keep it” och efter att ha blivit inapplåderad igen bjöd Doug själv på en cover av Mark Wills ”Don’t laugh at me”.