First Aid Kit gör unik spelning

i Borgholms Slottsruin

I sommar intar First Aid Kit den anrika och mystiska slottsruinen i Borgholm för att göra en unik och exklusiv sommarkonsert där den 16 juni.

Ovanpå en nostalgisk ljudbild som osar folk, country och americana har First Aid Kits sammanflätade stämsång nått himmelska höjder på albumen tre. Faktum är att deras själfyllda sånginsatser har fått både Patti Smith och Emmylou Harris att bli tårögda under deras respektive hyllningskonserter på Polar Music Prize. Det senaste albumet ”Stay Gold” sålde guld i England, platina i Sverige och nådde förstaplatsen på Sverigetopplistan. Under 2017 gör First Aid Kit ett mindre antal spelningar på utvalda platser.

Idag kan vi presentera en väldigt unik sådan - den 16 juni i Borgholms Slottsruin på Öland.

First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg som växte upp i en musikalisk familj i Stockholmsförorten Svedmyra. Efter att ha delat med sig av en cover på Fleet Foxes ”Tiger Mountain Peasant Song” började hyllningarna hagla in, och såhär nästan 10 år senare är First Aid Kit ett internationellt toppnamn med tre album och stora spelningar världen över under bältet.

- Det är verkligen ett tag sedan och vi har aldrig haft en så lång paus tidigare. Vi är sjukt taggade och har längtat, säger Johanna Söderberg.

First Aid Kit har vårdat den där sakrala intimiteten som från början trollband lyssnarna. Som bäst är systrarna när deras musik framförs på ställen som inte nödvändigtvis är konventionella platser för konserter. Tidigare nämnda genombrottsvideo spelades in i en skogsdunge, och i sommar intar First Aid Kit den anrika Slottsruinen i Borgholm för en unik spelning – ordet stämningsfullt får därmed en ny innebörd.

- Det känns fantastiskt roligt att vi i sommar får möjligheten att göra en exklusiv konsertupplevelse med First Aid Kit på vackra och mystiska Slottsruinen, säger Robin Åkerman på Paraply produktion som arrangerar konserten ihop med bokningsbolaget Luger. Johanna och Klara har under hela sin musikaliska resa varit ett av våra absoluta favoritband.

Borgholms Slottsruin grundades på 1200-talet och har på senare år huserat storheter som Bob Dylan, Tom Jones och The Beach Boys. Den 16 juni intar First Aid Kit ruinen och det kommer med allra största säkerhet bli en fantastisk och oförglömlig kväll.

- Vi har aldrig varit där och det känns bara jättehärligt att få spela på en så vacker plats, säger Klara Söderberg.

Biljetterna släpps nu på fredag klockan 10.00.
Biljetter och mer info på paraplyproduktion.se/biljetter