Gunilla Backman hyllar Barbara Streisand

- i både Karlskrona och Kalmar

Gunilla Backman är en av Sveriges mest erfarna musikalartister. Hon har gjort succé med sin hyllningsföreställning till Barbara Streisand på Stadsteatern i Stockholm under hösten. I april åker föreställningen som fått namnet "One Voice" på turné. Turnén når Kalmarsalen den 8 april och Karlskrona Konserthusteater den 16 april.

Gunilla Backman har tidigare gjort huvudroller i både Sverige, Tyskland och i London. Bland annat i musikaler som West Side Story, Les Miserables, Chess och Jesus Christ Superstar. Men Gunilla fick sitt stora genombrott med rollen som Donna i den svenska uppsättningen av Mamma Mia!.

Barbra Streisand är en av världens mest framgångsrika artister som har underhållit världen i decennier. Gunilla Backman har länge drömt om att framföra Streisands låtskatt och under hösten har hyllningskonserten "One Voice" blivit verklighet där Erik Fägerborn även har översatt några av låtarna till svenska. Under den intima föreställningen berättar Gunilla om Streisands liv och sjunger hennes mest älskade sånger i svensk tappning.

- I mötet med kapellmästare Joakim Holgersson föddes iden att tolka Barbra Streisand på svenska. Hon har betytt mycket för oss båda, och i mitt musikliv har hon varit närvarande sedan barnsben, säger Gunilla som ser fram emot att ta föreställningen på turné.

Den 8 april når turnén Kalmarsalen i Kalmar och den 16 april intar Gunilla Backman scenen i Karlskrona Konserthus.
Biljetter köper man på länkarna nedan.

Konserthusteatern, Karlskrona
http://www.ticnet.se/event/406037

Kalmarsalen, Kalmar
http://www.ticnet.se/event/406043