Helen Sjöholm och Tomas Andersson Wij

gör fyra exklusiva konserter i augusti

I slutet av augusti kommer Helen Sjöholm och Tomas Andersson Wij att göra fyra exklusiva sensommarkonserter tillsammans. Vi på Paraply gör tillsammans med The Tivoli i Helsingborg två av de fyra gigen. Ett i Helsingborg den 30 augusti och ett i Kalmar den 31 augusti.

Under 2016 sände SVT två uppmärksammade säsonger av programmet "Tomas Andersson Wij spelar med", där Tomas sjöng och samtalade med kända artistkollegor som Peter LeMarc, Timbuktu, Mauro Scocco och Veronica Maggio. En artist som Tomas egentligen ville ha med var Helen Sjöholm, men de fick inte ihop sina kalendrar. Det var så tanken på några få sensommarkonserterna utan tv-kameror föddes.

Helen Sjöholm, flerfaldigt prisbelönt sångerska och skådespelerska, har gjort allt från musikal och folkmusik. Allt från Svensktoppen till Harry Martinsson. Tomas Andersson Wij är singer-songwriter och före detta journalist. Med sina nio album och flitigt turnérande har han långsamt trängt allt djupare in i svenskarnas medvetande. Speciellt efter hans medverkan i ”Så mycket bättre”. Helen och Tomas har många av sina musikaliska och textmässiga rötter sammanflätade.

- 2009 fick jag ett samtal från Helen, berättar Tomas. Hon undrade om jag ville översätta Billy Joel-låtar åt henne. Jag hade inte hört så mycket Billy Joel, men desto mer Helen Sjöholm. Det är väldigt lätt att skriva till Helen. Mitt språk låter bra i hennes mun och när hon har invändningar är de knivskarpa.
Resultatet blev skivan ”Euforia - Helen Sjöholm sjunger Billy Joel” som möttes av fina recensioner.

Helen och Tomas kommer under konserterna blanda sina repertoarer, sjunga varandras låtar, göra duetter och dessutom ge stort utrymme åt samtalen.
- Vi ska inte överrepetera det här, säger Tomas. Vi vill att det ska kännas spontant och ledigt. Vårt enda problem just nu är att välja bort låtar vi vill göra.

Vi på Paraply gör tillsammans med The Tivoli i Helsingborg två av de fyra gigen. Den 30 augusti på Pålsjö Mat & Bar i Helsingborg och den 31 augusti på Krusenstiernska Gården i Kalmar.
Biljetterna släpps nu på fredag den 21 april.