Hyllning till Ted Gärdestad på Bastion Aurora i sommar


Den 18 juli kommer konsertkonceptet ”Sol, vind och vatten” till Karlskrona för att bjuda på en hyllning till Ted Gärdestad, hans musik och den svenska sommaren.

Det blir en drygt två timmar lång show i två akter inne i fantastiska Bastion Aurora med en rad kända artister, uppbackade av kapellmästaren Peter Ljung. Gitarristen Janne Schaffer arbetade under många år tillsammans med Ted och är gitarrist och konferencier på turnén. På scen får vi även se och höra Sonja Aldén och Johan Boding men också de lokala solisterna Linus Norda och Sofia Loell.

- En sommarkonsert med Ted Gärdestads musik i Sveriges "näst soligaste stad" känns som en perfekt kombination, skrattar Malin Törnquist på Paraply produktion. Dessutom i fantastiska Bastion Aurora.

Ted komponerade sin musik på egen hand men texterna författades av brodern Kenneth Gärdestad. Tillsammans skapade de på 70-talet en handfull oförglömliga sommarlåtar. Låtar som "Jag vill ha en egen måne", "Sol, vind och vatten”, "Satellit" och "För kärlekens skull”.
Ted tävlade som artist i Melodifestivalen fyra gånger och vann tävlingen 1979. 2014 släpptes hyllningsalbumet "För kärlekens skull – svenska artister hyllar Ted Gärdestad”.

Konserten blir en picknickkonsert. Det betyder att man gärna får ta med sig egen picknickkorg, stol eller filt. Medhavd dryck är dock ej tillåtet. Dryck och mat finns att köpa på plats.

"Sol, vind och vatten” når Karlskrona och Bastion Aurora den 18 juli. Insläpp från 18.00 och konsertstart 20.00.

Biljettsläpp måndag 9 mars, kl. 10.00.