Infektionsveckan och Mikrobiologiskt vårmöte 2017


För ett par veckor sedan avslutade vi ett stort uppdrag som vi jobbat med i över ett år. 16-19 maj ägde Infektionsveckan och Mikrobiologiskt vårmöte rum i Karlskrona. Mötet tog plats i ett drygt 800 kvadratmeter stort mässtält och på fem olika mötesplatser i Karlskrona centrum.

Totalt deltog cirka 700 läkare, sjuksköterskor, forskare och biomedicinska analytiker från hela Sverige. Föreläsningar, paneldiskussioner och workshops gästades av föreläsare från hela världen. I hjärtat av världsarvsstaden Karlskrona fick deltagarna även ta del av de senaste nyheterna från ledande företag inom läkemedelsindustrin och medicinteknik, delta i sociala programpunkter, gå på guidade turer, uppleva intressanta utställningar och njuta av härliga middagar.

Karlskrona bjöd på strålande väder och ett fantastiskt värdskap och totalt sett har mötet fått fantastiska betyg från deltagare och utställare.

Vi på Paraply vill passa på att tacka de Mikrobiologiska föreningarna (FKM, RFM, SFM), Infektionsläkarföreningen (SILF) och Infektionssjuksköterskeföreningen (IFIS) för uppdraget som kongressarrangör.