Jill Johnson till Hasslöfestivalen i sommarFör en vecka sedan berättade vi att Tomas Ledin kommer till sommarens Hasslöfestival. Idag kan vi avslöja ytterligare en artist som kommer till festivalen i Karlskrona skärgård - Jill Johnson.

Jill slog igenom på allvar när hon vann Melodifestivalen 1998. Hon deltog även 2003 och två år senare var hon faktiskt programledare för festivalen. Genom åren har det blivit 20 album signerade Jill. Det senaste kom så sent som i oktober i år. Utöver plattor har Jill gjort en mängd turnéer och krogshower och även vunnit en grammis.

När man pratar om Jill nämns hon oftast som Sveriges country-drottning. Men Jills musikaliska bakgrund är bred. Hon har utforskat både pop, schlager och country.
Hennes senaste platta ”Songs For Daddy” är en hyllning till Jills pappa, men också en kärleksförklaring till den musik Jill växte upp med.

- Vi gjorde en konsert med Jill och Doug Seegers i Kalmar i somras. Det blev en fantastisk avslutning på sommaren som gav mersmak, berättar Robin Åkerman på Paraply produktion. Sedan dess har vi kämpat med att få till ett datum med Jill nästa sommar och nu är det klart att Hasslöfestivalen blir den enda sommarkonserten i Sydöstra Sverige.

Mest känd blev nog ändå Jill när hon i början av 2014 bjöd in sex svenska artister till sin Veranda i Nashville. En programserie som belönades med "Årets realityprogram” och "Årets program”. Jill fick dessutom priset "Årets kvinnliga programledare”.

- Jill kommer att spela på lördagen den 11 juli, avslöjar Malin Törnquist som jobbat med bokningen. Tomas Ledin på fredagen och Jill Johnsson på lördagen är bara början. Det kommer att bli en fantastisk sommarhelg på Hasslö.