Jill Johnson till Kalmar


Timeout - och därefter tioårsjubileum med bandet.
- 2016 har varit ett omvälvande år, både yrkesmässigt och personligen, säger Jill Johnson.
Nästa sommar åker Jill på jubileumsturné med sitt band och kommer till Rävspelet i Kalmar 26 augusti – en av tio utvalda sommarkonserter.

- Vi är väldigt glada för möjligheten att arrangera Jills enda konsert i sydöstra Sverige i sommar, säger Robin Åkerman på Paraply produktion. Turnéfinal på magiska Rävspelet kommer garanterat bli en av sommarens höjdpunkter.

Läge för timeout.
2016 har varit ett omvälvande år för Jill - både personligen och yrkesmässigt.

Året har varit fyllt med utsålda konserter, inspelning av TV4:s ”Så mycket bättre” och nya albumet. Skivan ”For You I’ll Wait” släpptes samtidigt som turnén med samma namn
- Nu är det dock tid för en paus. En kreativ timeout men också tid för vila och reflektion. Tid med min familj och vänner, tid för att gå på konserter, teater och opera och mycket mer. Nu behöver jag ladda batterierna och fylla på med inspiration inför allt roligt som ligger inplanerat för 2017, säger Jill.

Mycket i Jill Johnsons karriär förändrades för tio år sedan.
- För tio år sedan behövde jag en förändring. En av de förändringarna blev att starta ett nytt band. Jag bad min kapellmästare Göran Eriksson om hjälp med att hitta begåvade, men också sociala musiker. På en promenad runt en sjö i Växjö berättade han om musikerna han letat upp och som han föreslog att jag skulle jobba med. Med dem har jag funnit en musikalisk nyfikenhet, en trygghet och inspiration som är lika stark idag som för tio år sedan, säger Jill.

Jill Johnsons personliga band är med andra ord högst delaktiga i hennes framgångsrika decennium.
- Sommarens konserter blir en hyllningsturné till mina tio år med killarna. Vi kommer stå på tå för varandra, improvisera och precis allt kan hända. Det blir country, blues, soul och rock med stor plats för bandet som mångfacetterade instrumentalister och sångare. Jag lovar musikalisk bredd och framförallt en omfamnande spelglädje, säger Jill.

Jill Johnsons tioårsjubilerande band består av Göran Eriksson (gitarr & kapellmästare), Johan Gullbo (keyboard), Roger Gustavsson (gitarr), Jonas Lidholm (trummor) och Patrik Hjerling (bas).

Den 26 augusti avslutar Jill och bandet jubileumsturnén på idylliska Rävspelsområdet intill Fredriksskans i Kalmar.

Biljetterna släpps nu på lördag 10 december klockan 09.00.
Mer info via jill.se och paraplyproduktion.se.