Joacim Müllo släpper soloskiva

- releasefest 15 april

Joacim Müllo har hållit på med musik så länge han kan minnas. Han har jobbat helt eller delvis som musiker sedan tonåren, började sjunga när han var tre och fick sin första gitarr när han var sju. Jockes musik har förvisso dykt upp på skiva tidigare men det är först nu han känt sig redo att sätta sitt helt egna man på ett skivomslag.
Den 15 april premiärspelar Joacim och hans band den nya soloskivan ”First Sighting” live i Karlskrona Konsthall.

Planerna för ett soloskiva föddes någon gång 2004 när Joacim spelade in låten ”When your ship comes in”.
- Det är faktiskt min originalinspelning som finns med på den nya skivan, avslöjar Jocke. Anledningen till att jag valt att inte spela in den igen är att idén till en soloskiva föddes i och med just den låten. Jag började skriva, men livet, självförtroendet och rädslan för att det inte skulle bli bra nog kom i vägen som så många gånger tidigare.

Egentligen har Joacim länge besuttit både förmågan och den tekniska utrustningen att spela in en skiva. Men drivkraften för att göra något i eget namn har inte riktigt räckt till för att ta det i mål.
- För ungefär ett år sedan kände jag att det var dags göra slag i saken. Inte för att jag har ambitionen att bli en skivartist utan bara att jag kände att det var något jag var skyldig mej själv.

Men istället för att som tidigare vänta på att den där ännu bättre låten ska dyka upp valde Jocke denna gången att se det han hade framför sig som ett tidsdokument över sin egen förmåga.
- Jag har på gott och ont gjort det mesta själv, tagit musikaliska beslut baserade på min egen smak och varit väldigt sparsam med omtagningar och tillrättaläggande.

Resultatet är plattan ”First Sighting” som består av tio låtar. Åtta inspelade i studio och två inspelade live.
- Jag är stolt över slutresultatet men framförallt är jag stolt över att jag faktiskt gjort det jag bestämde mig för att göra redan som ung - en skiva som bär mitt namn. Det känns som att bara det är gott nog, avslutar Joacim.

I mitten av april är det dags att presentera låtarna live inför publik. Då spelar Jocke och hans band låtarna live för första gången. Releasefesten blir i Konsthallen den 15 april. Jocke tar då hjälp av Daniel Uhlas på trummor och sång, Robert Furlong, gitarr och sång, Jens Albertsson, bas och Alo Karlsson, gitarr och sång.
De liveinspelade låtarna från plattan kommer att levereras av samma gäng som var med vid inspelningen. Nämligen Ludwig Volkert, gitarr o sång, Johnny Stäveborn, ståbas, Johan Ros, gitarr och Lenny Mostberg, trummor.

Biljetter och info: paraplyproduktion.se/biljetter