Karlskrona kommuns demokratipris

till Karlskrona Pride

Idag tog vi som jobbat med Karlskrona Pride emot Karlskrona kommuns demokratipris. Priset delas årligen ut till en person eller förening som arbetar för att "värna demokratins och humanismens värden i kommunen”.
Det är kommunfullmäktiges presidium som utser pristagaren och i år delades priset ut av kommunfullmäktiges ordförande Rikard Jönsson i samband med nationaldagsfirandet i Wämöparken.

Så här löd motiveringen:
”Karlskrona Pride har sedan 2014 anordnat Pridefestivaler i Karlskrona och verkat för öppenhet och social mångfald i kommunen. Med stor entusiasm och engagemang har föreningen visat att Karlskrona verkligen är en öppen stad vid ett öppet hav.”

Karlskrona Pride är en ideell förening som verkar för öppenhet och social mångfald i Karlskrona och arrangerar årligen Pridefestival.

Det känns såklart fantastiskt bra att vara del av ett så viktigt projekt. Karlskrona Pride står för en självklar värdegrund som vi är stolta att stå bakom. Det känns extra kul att arbetet uppmärksammas på så många håll.
Vi på Paraply har varit med och startat föreningen och festivalen samt bidragit till genomförande av olika mötesplatser och upplevelser i samband med Pridefestivalen.
#karlskronapride #pride #karlskrona #paraplyproduktion