Magiska Anna Ternheim tillbaka i Konserthuset


En av 2015 års mest uppmärksammade och hyllade debutanter inledde konsertkvällen i Konserthuset. Viktor Olsson bjöd på en handfull avskalade och nakna låtar innan Anna Ternheim intog scenen.
Efter bara en kort paus intog Anna scenen till ett mäktigt intro. Hon startade upp konserten på precis samma sätt som på den senaste skiva. ”Hours” följt av ”Still a beautiful day".
Redan från start stod det klart att det skulle bli en stämningsfull men också dynamisk kväll. Många som var på plats i Konserthuset refererade till Annas konsert på samma ställe för fyra år sedan. Då var Anna och gitarristen Dave Ferguson själva på scen men denna gången bjöd Anna på en helt annan sättning.
Tillsammans med Charlotte Centervall på gitarr, Tomas Hallonsten, klaviatur och dragspel, Jonna Löfgren på trummor och Patric Thorman på bas byggde Anna upp en fantastisk stämning.
Bitvis försiktigt och tyst som i "Don’t leave" och bitvis mystiskt och industriellt som i "Calling love”.

Men utöver fantastiska musikaliska insatser bjöds det även på magiskt scenljus. Scenbilderna skiftade inte bara i kulör utan byggde fantastiska miljöer väl genomtänkta och anpassade för respektive låt.
Det blev en hel del nya låtar från Annas senaste platta ”For the young” men också förvånansvärt många äldre låtar. Anna bjöd dessutom på hela tre covers. Låtar som blivit hårt förknippade med Anna. Dels självklara ”Shoreline” från början skriven av ”Broder Daniel” men också "The Longer The Waiting (The Sweeter The Kiss), skriven av Pat McLaughlin och Roger Cook. Anna avslutade dessutom hela konserten med en magisk version av Backstreet Boys ”Show me the meaning of being lonely”.
En låt som Anna framförde på Nobelfesten förra året.

Vi på Paraply summerar ännu en fantastisk konsertkväll. Ännu en gång levererad av Anna Ternheim.

#fortheyoungtour #annaternheim #fortheyoung #viktorolsson #charlottecentervall #paraplyproduktion