Miriam Bryant, Melissa Horn och Lars Winnerbäck

till helt ny kringresande parkfestival

Paraply Produktion, Welcome Concerts och The Tivoli går ihop med produktionsbolaget United Stage och arrangerar i sommar “A WALK IN THE PARK” - ett nytt och kringresande festivalkoncept som landar i tre av Sveriges främsta sommarstäder.

Känslan av att allt äntligen har fallit på plats är idag nästintill euforisk. Vi har sedan en tid tillbaka haft ambitionen att långsiktigt skapa en festivalupplevelse som är helt ny på den Nordiska marknaden. Att vi utgår från ett samarbete med fyra partners där alla har olika infallsvinklar och erfarenheter skapar dessutom fantastiska möjligheter.

Festivalen ”A WALK IN THE PARK” kommer att besöka Rävspelet vid Fredriksskans i Kalmar den 9:e juli, Sofiero i Helsingborg den 15:e juli, och Stadsträdgården vid Flustret i Uppsala den 12:e augusti. Bland artisterna hittar vi Så mycket bättre-succén Miriam Bryant, albumaktuella Melissa Horn och den svenska legenden Lars Winnerbäck.

- Vi är oerhört glada och stolta att Kalmar får stå som värd i en långsiktig satsning. Det här blir en riktig höjdpunkt i sommar, säger Åke Andersson på Destination Kalmar.

Enligt Hasse Jönsson, ägare av The Tivoli och medarrangör till festivalen, vill man skapa känslan av en idyllisk sommarkväll som inte vill ta slut.
- Därför har valet av artister och platser varit av yttersta vikt. Och utöver årets line-up utlovar “A WALK IN THE PARK” inspirerande och utsmyckade festivalområden, närproducerad och bra mat samt möjlighet att plocka med sig sin egen picknick-korg. En unik kombination.

Festivalen har samarbetat med Hyper Island-studenten Gustav von Platen och den Los Angeles-baserade konstnären Kii Arens i framtagningen av festivalens grafiska manér. Arens har sedan 1994 arbetat med giganter som Led Zeppelin, David Bowie, Lana Del Rey, Taylor Swift och superfestivalen Coachella, och konstnärens passion för musik ihop med hans unika, moderna formspråk gjorde honom till en självklar samarbetspartner.

- Jag fick upp ögonen för Kii Arens vid ett besök i Los Angeles säger Jonas Curling på Welcome Concerts. Kii Arens är en världsberömd nutida konstnär och det kändes inte självklart att han skulle ha tid att jobba med oss. Nu samarbetar vi med honom och han har gjort ett fantastiskt artwork. Vi bollar redan nu en del idéer om hur Kii skulle kunna vara en större del av festivalupplägget i sommar men vi får återkomma till det senare.

Redan nu har festivalen knutit en nationell partner till sig.
- Festivalen ligger helt i linje med det som Mix Megapol och våra lyssnare vill vara en del av, säger Rickard Lindberg, marknadschef på Mix Megapol.

A WALK IN THE PARK 2016

MIRIAM BRYANT
Två år efter att ha nominerats till P3 Guld med succésingeln “Push Play”, flög Miriam Bryant i höstas träffsäkert in likt en av Amors pilar rakt i svenska folkets hjärtan. Under Miriams deltagande i TV4:s “Så mycket bättre” fick vi lära känna människan bakom rösten, och hennes tolkningar av ”One Last Time” och “Ett Sista Glas” har streamats över 20 miljoner gånger på Spotify. Just nu summerar dessutom Miriam hela sju singlar på SR:s digilista. Helt galet! Vi är så, så glada att hon kommer med oss.

MELISSA HORN
Melissa Horn hade knappt hunnit fylla 20 år när hon tillsammans med Lars Winnerbäck vann hela svenska folkets hjärtan med låten “Som jag hade dig förut”. Med sin mjuka, trevande röst och betryggande framtoning släppte Melissa Horn nu i november sin senaste platta, “Jag går nu”, med ett sådant rysningsvärde att den förtjänar att nämnas en gång till. “Jag går nu”.

LARS WINNERBÄCK
Tanken om att höra Lars Winnerbäck trevande sjunga att “vi skulle klara vad som helst”, samtidigt som solen sakta lägger sig över äppelträden i Sofieros slottsträdgård - den gör väntan olidlig. Den sjufaldiga grammisvinnaren har sedan 1996 berört oss med sina texter om livet, dess egenheter och uppförsbackar. Och vi längtar tills vi ses i sommar.

STÄDERNA
Festivalen kommer att arrangeras på tre av landets mest grönskande platser. Den röda tråden ligger i harmonin, den idylliska naturen, och den drömlika närheten till vad vi gärna ser på vykorten.

KALMAR, RÄVSPELET VID FREDRIKSSKANS - 9 JULI
Det är något speciellt med Rävspelet vid Fredriksskans i Kalmar. Känslan påminner om den första, fumliga tonårskyssen - och det lite udda namnet kommer från hur området liknade sällskapsspelet med samma namn, då parken anlades. Idag grönskar det som aldrig förr, och närheten från skogslugn till stadskärna känns nästan overklig.

HELSINGBORG, SOFIERO - 15 JULI
Sofiero är ett slott i Helsingborg som år 1973 skänktes till staden av kung Gustav VI Adolf. År 2010 utsågs slottsträdgården till Europas vackraste park, och efter att ha agerat värdplats åt en mängd stora artister under åren är vi mycket glada över att få ställa till med kalas här.

UPPSALA, STADSTRÄDGÅRDEN - 12 AUGUSTI
Vi tycker att ett bra parkhäng är bland det viktigaste på sommaren! Den blomstrande Stadsträdgården i Uppsala ligger ett stenkast från resecentrum, vackert inramad av anrika Flustret, Fyrisån och lummiga trädkronor. Vi är oerhört peppade på vårt sensommarbesök i studentstaden. Det är inte långt kvar!

Biljetterna släpps imorgon 09.00
Läs mer på www.walkinthepark.se.

Biljetter köper du här: https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=6EFGE6J0BXHGUR6