Ola Salo till Hasslöfestivalen


Idag kan vi presentera ytterligare en artist som är klar för sommarens Hasslöfestival. The Arks färgstarka frontfigur Ola Salo kommer till musikfestivalen i skärgården.

- Som frontfigur i The Ark har Ola Salo alltid levererat fantastiska liveframträdanden, säger Robin Åkerman på Paraply produktion. I sommar kommer han till Hasslöfestivalen för första gången och med låtar från hela sin karriär kommer Ola att bjuda på en stark och oförglömlig konsertupplevelse.

Ola Salo fick sitt stora genombrott som sångare och frontfigur i bandet The Ark. Bandet som gett oss stora och tidlösa hits som ”It takes a fool to remain sane”, ”Calleth you cometh i”, ”The worrying kind”, ”One of us is gonna die young” och ”Echo chamber”.

När The Ark valde att avsluta sin över tio år långa karriär 2011 var nästa steg osäkert för bandets sångare. Men under de senaste åren har vägen framåt stadigt utkristalliserats och Olas musikaliska vision har getts utrymme att växa fram. I sommar, fyra år efter att The Ark gick i graven, stundar en ny omfattande sommarturné för bandets förgrundsfigur.

Efter att ha gjort stor succé som Jesus i den klassiska musikalen "Jesus Christ Superstar" och under hösten varit högaktuell i TV4:s "Så Mycket Bättre", är det i vår dags för Ola att släppa sitt första studioalbum som soloartist. Den 25 mars kommer en EP och 20 maj släpps Olas nya album. Därefter väntar en turné tillsammans med nytt band.

- Jag är genuint stolt över den kommande plattan och så jäkla peppad på att få ge mig ut och spela den. Samtidigt som det finns något nytt i de här låtarna ser jag också tydligt hur de kommer passa sida vid sida med The Arks material. Jag brinner av iver av att få möta publiken igen, hälsar Ola.

Ola uppträder lördagen den 11 juli. Biljetter och pass till Hasslöfestivalen släpptes innan jul.
- I veckan som gick passerade vi 2.000 sålda biljetter och festivalpass, berättar Malin Törnquist på Paraply.