Orup till Karlskrona i höst

- inleder ny stor arenaturné med premiär i Karlskrona den 16 och 17 september

Efter över 115.000 sålda biljetter och 150 utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg tar Orup i höst sin succéföreställning “Viva La Pop” på arenaturné - en turné som får premiär i Karlskrona där Orup gör två spelningar den 16 och 17 september.

I "Viva La Pop” bjuder Orup tillsammans med sitt band på en storslagen och imponerande hitkavalkad från sin långa karriär. Allt från 80-talets tidlösa popklassiker till de senaste årens hits och uppmärksammade covers från "Så mycket bättre” på TV4.
- Det känns verkligen jätteskoj att turnépremiären förläggs hit till Karlskrona, säger Robin Åkerman på Paraply produktion som gör arrangemanget tillsammans med Blixten & Co och i samarbete med Visit Karlskrona och Karlskrona HK. Orup kommer att rada upp hits ur sin fantastiska låtskatt.

“Viva La Pop” är en helkväll med Sveriges popkung i en föreställning som lyfts till skyarna i media. 5 av 5 i betyg i Göteborgs-Posten och 4 av 5 i Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter. Expressen frågar sig om Orup "någonsin varit mer underhållande”, Göteborgs-Posten skriver att han är "svensk mästare i konsten att leverera en obönhörligt effektiv och sexig krogshow" och Aftonbladet beskriver “Viva La Pop” som "klassisk scenkonst av ädlaste sort”.

Efter två utsålda säsonger på Hamburger Börs i Stockholm och den pågående andra säsongen på Rondo i Göteborg som avslutas den 23 april i år, inleds i höst en arenaturné som ska ta Orup och hans popshow ut på de svenska vägarna.

Turnépremiären äger rum i Karlskrona den 16 september men det blir även en föreställning den 17 september.
- Senast Orup besökte arenan var i december 2008 då han och Lena Philipsson turnerade tillsammans, minns Michael Fransson på Utveckling i Karlskrona AB. Efter slutsålda shower med bland annat Björn Skifs, Tomas Ledin och Jerry Williams är jag övertygad om att detta kommer att bli fantastiska kvällar.

I samband med de båda konserterna kommer Blekingetrafiken att sätta in extrainsatt evenemangstrafik likt den man kör i anslutning till Karlskrona HK:s hemmamatcher i SHL.
- Vi tittar just nu på ett skräddarsytt upplägg med bussar som ska ansluta till konserternas start och slut bägge dagarna, berättar Anna Claesson, Marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

En annan nyhet mot tidigare showkvällar i arenan är att Karlskrona HK nu, tack vare den helt nya restaurangen, kan erbjuda mat och dryck på ett helt nytt sätt i samband med föreställningarna.
- Vi har tagit fram ett matkoncept och det kommer att finnas ett begränsat antal supébiljetter att köpa till bägge föreställningarna, säger Johan Esseen på Karlskrona HK. Vi kommer även att erbjuda paket för företag och grupper som kan bokas direkt via oss.

Entré- och supébiljetter släpps fredagen den 18 mars 09.00.