Pelle Holmberg återvänder till Karlskrona

- spelar på Hasslöfestivalen med LaGaylia Fraziers

18:30 på lördag kväll kliver LaGaylia Frazier in på Hasslöfestivalens scen. Med sig har hon gitarristen Pelle Holmberg med ursprung i Karlskrona.
Pelle har spelat på otaliga evenemang vi gjort genom åren men besöket på Hasslöfestivalen blir faktiskt hans första. Pelle bor numera i Malmö men vi fick tag på honom och ställde några snabba frågor inför helgens.

I helgen återvänder du till hemstaden Karlskrona i helgen för att spela med LaGaylia Frazier på Hasslöfestivalen.
Hur känns det?
- Det känns fantastiskt! Det är faktiskt första gången jag besöker Hasslöfestivalen, det brukar alltid vara spelningar på annat håll den helgen. Så det är ju riktigt kul att ta premiären på detta vis, framförallt med en artist som Lagaylia!

Du turnerar och spelar en hel del med dina två band Pelle Holmberg Group och HPD Bluesband. Var och när kan man se och höra dig i sommar?
- Med PHG så har vi en del på gång i slutet mot sommaren men det är inget som är klart i nuläget. Bluesbandet HPD spelar faktiskt nu på söndag på Restaurang Landbron i Karlskrona, vilket ska bli fantastiskt kul. Den 30 Juli är jag med och gör en "Tribute to Bryan Adams" på Musikfesten i Karlskrona och i övrigt är det blandad spelkompott med allt från liveversioner av "Så ska det låta", till att vara husband på Harrys i Falkenberg.

Om vi tvingar dig att välja en enda skiva. Låt oss kalla den för världens bästa skiva. Vilken skulle du välja?
- Oj, vilken svår fråga! Det finns ju så mycket musik som inspirerat, men om jag måste välja en så blir det "Tore down House" med min husgud Scott Henderson.