Rolling Stones till Lyckeby Medborgarhus


Idag kan vi stolta och glada avslöja att inga mindre än Rolling Stones kommer till den lilla orten Lyckeby strax utanför Karlskrona för att ge en exklusiv och unik jubileumskonsert i Lyckebys Medborgarhus.

Nästa år är det exakt 50 år sedan Medborgarhuset i Lyckeby stod klart. Men det visade sig nyligen att det även är exakt femtio år sedan det legendariska bandet Rolling Stones gjorde sin "67´European Tour".
En turné som faktiskt startade i Sverige den 25 mars 1967 med två gig i Idrottens Hus i Helsingborg. Turnén pågick till den 17 april då bandet avslutade i Grekland.

Nu står det alltså klart att exakt femtio år efter turnéstarten i Helsingborg återvänder bandet till Sverige och kliver upp på den trånga scenen i Medborgarhuset.
- Det är ingen hemlighet att Mick Jagger är ett stort fan av svensk 60-talsarkitektur och det är också därför konserten kommer att gå av stapeln i just Medborgarhuset. Det blir någon sorts jubileum både för Lyckeby och för bandet, förklarar Stefan Andersson på Paraply produktion.

140 superexklusiva biljetterna släpps senare i sommar men det finns en plan på att släppa ytterligare några picknickbiljetter.
- Det får bara vistas 150 personer i Medborgarhuset men vi funderar på att även släppa ett fåtal platser på gräsmattan bakom medborgarhuset, fortsätter Stefan. Om vi öppnar samtliga fönster mot baksidan av Medborgarhuset hör man ganska bra och sitter man uppe i skogsdungen bakom gräsmattan kan man till och med se halva scenen.

Men Stefan kan inte riktigt lova något. Inte ännu.
- Det är inte riktigt hundra ännu, vi förhandlar just nu med hyresgästerna på Kullevägen och Tingsvägen.

Biljetterna släpps den 1 april nästa år.