Royal Republic avslutar sin turné

i Karlskrona den 10 december

Royal Republic är just nu ute på Europaturné. En turné som tar bandet till både stora sommarfestivaler men också till utvalda klubbar runt om i Europa. Den 10 december avslutar bandet hemma i Sverige och i Karlskrona Konsthall.

Den 26 februari släppte Royal Republic sitt tredje album ”Weekend man”. Efter att ha radat upp hits som "Tommy-Gun", "Full Steam Spacemachine”, ”Addictive” och ”Everybody wants to be an astronaut” på de två första albumen var det dags för den där tredje och extremt viktiga plattan.
Hyllningarna lät inte vänta på sig. Albumet fick bra recensioner och med 15 nya låtar på plats ger sig bandet nu in i en lång turnéperiod med festivalspelningar i sommar och utvalda klubbgig i höst. Den 10 december går turnén i mål och bandet väljer denna gången att avsluta i Karlskrona.

Royal Republic har spelat i Karlskrona förut. Senast förra sommaren då bandet intog stora scenen på Karlskrona Skärgårdsfest. 2013 inledde bandet det årets turné i Karlskrona och i år avslutar man alltså på samma ställe.

Just nu befinner sig bandet på stor pressturné i Europa för att marknadsföra nyligen släppta skivan och kommande turné.
- Cirkusen är igång igen, berättar Adam Grahn över telefon från Paris. En turné är inte en turné utan ett stopp i Karlskrona, så det känns förbannat kul att få runda av turnéåret 2016 i skärgården. Jag ser fram emot ett blixterbra drag och en fullsatt Konsthall i december.

Royal Republic bildades i Malmö i slutet av 2007 men Adam Grahn, sångare och karismatisk frontfigur i bandet, har sina rötter i Karlskrona och spelningarna på hans ”hemmaplan” brukar bli speciella.

- Royal Republic är ett pålitligt band som alltid levererar minst 100 procent, säger Stefan Andersson på Paraply produktion. Förra gången vi välkomnade bandet i Konsthallen sålde vi slut och fick uppleva en fantastisk spelning. Jag är helt säker på att det kommer att bli samma sak denna gången.

Royal Republic består av Adam Grahn, sång och gitarr, Hannes Irengård, gitarr, Jonas Almén, bas och Per Andreasson, trummor. "Full Steam Spacemachine” från plattan ”We are the Royal" låg länge etta på Bandit Rock's "Most Wanted” och "Tommy-Gun” låg etta på MTV Rockchart i flera veckor.