Snart klart för den sextonde Hasslöfestivalen


Festivalområdet är nästan klart och vi är snart redo för den sextonde upplagan av Hasslöfestivalen.

Redan i fredags förra veckan gick det första lasset med grejer ut till Hasslö. Det krävs åtskilliga lastbilslass med grejer innan Skärgårdsvallens B-plan blir ett festivalområde.

Byggandet av festivalen tog fart ordentligt i helgen då hela området spärrades av med hjälp av drygt 600 meter staket. Sedan i måndags har det byggts två scener och 1.000 kvadratmeter serveringstält. Idag onsdag började vi rodda med tekniken på Parkscen. Allt ljud och ljus ska på plats innan nattvakterna tar över på området. Stora scenen har fått tak och golv och tidigt torsdag morgon går all teknik in på den scenen.
Festivalen drar igång på torsdag med invigningskväll. Hasslöbandet Jagg inleder den sextonde festivalen och lämnar sedan över till Stamp n´go Shanty. Torsdagskvällen avslutas precis som förra året av Hasslös egna stoltheter Sinn Fenn.

Fredagen och lördagen bjuder sedan på ett brett och spännande artistprogram. Bland annat en av sommarens allra hetaste bokningar - Tomas Ledin - en artist som fått lysande recensioner för sina sommarturné. Men fredagen bjuder även på melodifestivalaktuella Isa Tengblad, Ellen Sundberg och Doug Seegers med flera.
Lördagen bjuder bland annat på Jill Johnson, Ola Magnell, Ola Salo och festivalen avslutas av Thåström.