Stilla Nätters Kapell


En del har hört av sig och frågat om det blir fler föreställningar och en del har även ställt frågor kring hur biljettsystemet fungerar när trycket är så stort som det var i fredags.

Först vill vi bara ännu en gång passa på att tacka alla er som köade och köpte, eller försökte köpa, biljetter till konserterna med Stilla Nätters Kapell. Vi själva älskar verkligen de där konserterna i mellandagarna men vi är ändå omtumlade av det stora intresset.

Tyvärr måste vi göra er som inte fick tag på biljetter besvikna. Det blir inga extraföreställningar. Det är ett ganska stort pussel att få ihop alla medverkandes kalendrar mellan jul och nyår. Det gör att vi helt enkelt inte har möjlighet att genomföra fler föreställningar än de planerade fyra.

När det gäller biljettsystemet har det fungerat precis som det ska. Rent tekniskt strulade inget, systemet klarade anstormningen utan problem. Staffan Sköld på Nortic berättar att det som några har upplevt som ett problem inte alls är något problem.
Biljettsystemet hanterar biljettförfrågningar i tur och ordning. Men när trycket är så hårt som det var i fredags handlar det om hundradels sekunder från det att man väljer sina platser och sedan klickar sig vidare i systemet för att betala. Det kan alltså vara så att en av platserna man precis valt under tiden man klickar sig vidare köps av någon annan. Systemet returnerar då köparen tillbaka ett steg för att man ska kunna välja andra platser utan att tappa sin plats i kön.

I fredags sålde vi slut samtliga biljetter på bara några minuter. Hela 60 procent av köpen gjordes från mobiltelefoner. Ett fåtal biljetter dök sedan upp i systemet igen eftersom några få köp inte slutfördes.

Vi på Paraply ser nu fram emot fyra fantastisk föreställningar på Circo i mellandagarna och vi hoppas kunna bjuda er som inte fick tag på biljetter på någon annan upplevelse framöver.