Stilla Nätters Kapell prisade lokal eldsjäl


För nästan exakt ett år sedan berättade vi på Paraply produktion att vi gjort en bok om Stilla Nätters Kapell. En bok i vilken vi berättade den overkliga men sanna historien om det yviga musiksällskapet. I samband med detta avslöjade vi även att överskottet från bokförsäljningen skulle delas ut som någon sorts stipendium eller pris. Vår vision var att återinvestera något i Blekinge eftersom hela kapellet har en koppling till länet.

För en liten stund sedan avslutades den första av fyra helt slutsålda konserter i Karlskrona Konsthall. Under konserten överlämnade Kapellmästare Oskar Appelqvist diplom och blommor till pristagaren Stefan Eggers.

Stefan får förutom diplom och ära även tillgång till 10.000 kronor som han fritt kan fördela till lokala musikprojekt. På det sättet får Stefan välförtjänt uppmärksamhet samtidigt som det lokala musiklivet får ett litet men säkert välbehövligt stöd.

Motivering:
Få personer har betytt mer för det unga lokala musiklivet i Karlskrona. Under stora delar av sitt yrkesliv har Stefan hjälpt och stöttat unga artister och band. Han har varit arrangör, ljudtekniker, manager och mentor men också en vän och extra-pappa med stort tålamod.
Utan Stefan hade Karlskrona varit en lite tråkigare men framförallt en väldigt mycket tystare stad.

- Musiklivet har varit starkt i Karlskrona under många år och generationer. Några viktiga och betydelsefulla platser för lokala musikscenen under senaste decennierna är exempelvis Musikföreningen Noise, som sedan blev Oden. De senaste 20 åren har även Porslinan varit en verksamhet som försett unga lovande musiker och band både möjligheter att inspireras träffas, repa och giga. Stefan har varit en drivande kraft på Porslinan men också i andra musikprojekt som kommit till runt om i Karlskrona. Alla vi i Kapellet har på något sätt en speciell relation till Stefan. Hans insatser är ovärderliga och det känns fantastiskt bra att ge honom lite extra uppmärksamhet.
/Paraply produktion.

- Stefan har ett stort hjärta för alla ungdomar i Karlskrona och Blekinge. Han har betytt, och betyder, så mycket för att gnistan hos unga talanger aldrig ska slockna. Dessutom har Stefan ett aldrig sinande engagemang. Han gör alltid det där extra som du inte räknat med, först på plats och sist därifrån.
/Bitte Appelqvist, Musik i Blekinge.

- Stefan är en av de personer som betytt allra mest för oss i vår musikkarriär. Det han och Porslinan gjort och gör för ungdomar i Karlskrona är helt otroligt. För oss är Stefan nästan som en extra bandmedlem, eller kanske någon slags bandpappa. Han har på ett eller annat sätt varit involverad i det mesta vi har gjort. Allt ifrån vårt första gig på Porslinan, till båda våra skivor och en hög andra saker. Han är helt enkelt en otrolig människa och vi kan inte komma på någon som förtjänar det här mera.
/Vapenbröder.