Stolkonsert i Karlskrona Konsthall


Den 3 oktober är vi på Paraply med och arrangerar en Stolkonsert i Karlskrona Konsthall. Bakom initiativet står Rödebyskolan och Rotary af Chapman som sedan en tid har ett stort engagemang och hjärta för den sydafrikanska skolan Banarengskolan som ligger i Pretoria.

Barnen som går på Banarengskolan lever under mycket tuffa förhållanden i ett stort plåtskjulsområde i Pretorias västra utkanter. På skolan är det vanligt med 50 elever i ett klassrum med bara en lärare. Klassrum i vilka det inte ens finns stolar och skolbänkar till alla.
Därför anordnar vi nu en stolskonsert i Konsthallen. Vi hoppas att du, ditt företag eller din arbetsgivare vill vara med och hjälpa till. En stol kostar 100kr och en dubbel skolbänk går på 300kr. Skänk vad du kan, din gåva går oavkortat till skolan och kommer att göra stor skillnad.
Under konsertkvällen den 3 oktober kommer bland annat Oskar Appelqvist, Bitte & Adée, Mr MPHO Ludidi, en dansgrupp från Spider och Estetelever från Thörnströmska gymnasiet att uppträda. Konferencier är Bitte Appelqvist. Det kommer även att vara en utställning om Banarengskolan, barnen och situation i Pretoria.

Du köper din biljett på Nortic eller BLT. Pris vuxen 150:- Barn upp till 12 år 50:-
Kan du inte gå på konserten kan du ändå bidra. Köp valfritt antal stolar eller skolbänkar genom att sätta in 100kr per stol eller 300kr per bänk på Swedbank clearing 8169-5 konto 983 293 306-4 eller swisha på 0768-822792. Märk din insättning med Banareng och ditt namn. Är ni företag och vill skänka en större summa pengar kan ni kontakta oss på: info@paraplyproduktion.se.

Samtliga aktörer deltar helt ideellt och all behållning går oavkortat till Banarengskolan i Pretoria. Även biljettintäkterna från stolkonserten.

Konserten arrangeras av Paraply produktion, Rotary af Chapman, BLT och Rödeby skolområde. Projektet hjälptes igång av Printfabriken, Ledarskapsbolaget, konstnärerna Bengt Saltö och Lena Wyrner, Harrys i Karlskrona, Karlskrona Lampfabrik, Restaurang Landbron och Ricoh IT Partner i Karlskrona.

https://www2.nortic.se/tickets/event/8258

Läs mer