Succéutställningen Rockscen Blekinge

blir musikfestival

I oktober förra året invigde Blekinge museum utställningen Rockscen Blekinge 69-99. Utställningen blev snabbt en succé och för en liten stund sedan avslöjade vi på en presskonferens att utställningen blir en musikfestival på Fisktorget i sommar.

Utställningen bygger på massor av minnen i form av foton, berättelser, skivor och affischer från åren 1969 fram till 1999.
Utställningen som invigdes med bandet Profan Relik på scen fick stor uppmärksamhet och lockade snabbt stor publik. I sommar blir utställningen en egen festival i samband med Karlskrona Musikfest som arrangeras på Fisktorget helgen den 28 och 29 juli.

- Karlskrona Musikfest är vårt äldsta evenemang, berättar Stefan Andersson på Paraply produktion. Det känns fantastiskt spännande att upplåta hela fredagen den 28 juli till Rockscen Blekinge Festival. Jag är helt övertygad om att det blir en fantastisk festivaldag.

Upp emot nio olika band kommer att spela under kvällen. Fyra är klara redan nu - Nam Nam, Tyron, Overdrive och Profan Relik. Hela evenemanget kommer att filmas och dokumenteras. Produktionen kommer att bestå av både filmade framträdande och intervjuer men också av unikt arkivmaterial.

Under festivaldagen är det fri entré in till utställningen inne på Blekinge museum. Där kommer även en del av banden repa och hänga under dagen och kvällen.

Rockscen Blekinge Festival är ett samarbete mellan Blekinge museum, Musik i Blekinge och Paraply produktion.