Sven-Ingvars allra sista sommarspelning


I sommar ger sig Sven-Ingvars ut på sommarturné för sista gången. Turnén har fått namnet ”Sista sommaren” och vi på Paraply produktion har fått äran att arrangera bandets allra sista spelningen i Kalmarsundsparken i Kalmar den 29 augusti.

Den svenska gruppen från Slottsbron i Grums med sångaren Sven-Erik Magnusson i spetsen bildades 1956. Då spelade bandet pop- och rockmusik med starka influenser av folkvisor. Sven Ingvars stora genombrott kom 1961 med låten "Te´dans mä Karlstatöserna”. Låten låg på Radio Nords Topp 20-lista och följdes sedan upp av den ena hiten efter den andra.

På 60-talet fick Sven-Ingvars ytterligare fart på karriären med ett hyllat album där bandet tonsatte Gustav Frödings dikter. Nyinspelningar av gamla hitlåtar och succén på Hultfredsfestivalen 1991 blev starten på ett rockigare Sven-Ingvars.

2006 firande bandet 50 år i branschen och en kort tid efter tog dom även emot Konungens medalj från Sveriges kungahus med motiveringen: För mångåriga och mycket uppskattade insatser som musiker.

Bland alla oförglömliga låtar som bär Sven-Ingvars signum finns "Säg inte nej, säg kanske, kanske, kanske” ”Kristina från Vilhelmina” men också modernare hits som "Byns enda blondin" och "Två mörka ögon" som låg på Svensktoppen i hela 71 veckor.

I sommar ger sig bandet ut på sin sista sommarturné. Turnén har fått namnet "Sista sommaren" och avslutas med den allra sista konserten i Kalmarsundsparken i Kalmar den 29 augusti.

Biljettsläpp måndag 13 april kl. 10.00.