Sweet, Slade, Smokie och Miriam Bryant

till Hasslöfestivalen i sommar

Få brittiska band präglade 70-talet så mycket som Sweet, Slade och Smokie. Under ett årtionde dominerade de tre banden topplistorna med ett stort lass numera klassiska hits. Det är precis vad Miriam Bryant gör med de svenska topplistorna just nu.

I sommar kommer hela tre internationella band till Hasslö i den Blekingska skärgården. Tre giganter från 70-talet som satt djupa musikaliska spår efter sig. Till festivalen kommer även hösten och vinterns hetaste svenska artist - Miriam Bryant.

Det här känns som en urstark öppning inför nästa års festival. Både tre legendariska band som ligger i linje med festivalens tradition samt en av vår tids absolut hetaste svenska artister. Vi på Paraply har jobbat intensivt under en månad nu och idag kan vi avslöja de fyra första artisterna samt släppa biljetterna och datumen för sommarens festival.

Hasslöfestivalen tar plats i evenemangskalendern den 14-16 juli. Biljetterna släpps i morgon klockan 10.00 och då släpper vi även ett julklappserbjudande för de som vill önska sig eller ge bort ett festivalpass i julklapp.

Sweet var till en början hårt förknippade med glamrock. Bland gruppens tidiga hits finns klassiker som "Ballroom Blitz", "Hell Raiser” och "Wig Wam Bam”. I mitten av 70-talet tuffade man till soundet något och fick stora framgångar med bland annat "Fox on the Run”.

Slade skrev musikhistoria när dom gav ut "Far Far Away” 1974. Bandet turnerade sedan flitigt under många år och återkom till topplistorna efter att dom 1980 spelat på Reading-festivalen i England. Efter konserten fick bandet nya framgångar och deras stora hit ”My oh My” skrevs så sent som 1983.

Smokie har gjort sig ett namn som balladband. Bandet gav ut sitt första album ”Pass It around” 1974 men det var med "Living Next Door To Alice” de slog igenom på allvar två år senare. Efter det radade Smokie upp hits som "Lay Back In The Arms Of Someone” och "Needles and pins”.