Tack

Hasslöfestivalen 2015 är över. Det blev ännu en fantastisk festival.
Den bästa någonsin om ni frågar oss.

En veckan innan vi öppnade entrén gick det första lastbilslasset ut mot Hasslö. Nu när detta skrivs är stora delar av festivalen riven eller på väg upp på lastbilar och släp. Under söndagen bör nästan alla spår av festivalen vara borta.

Det såg länge ut att bli lite halvsvajjigt väder men till sist summerar vi en kylig och lite regnig torsdag, en helt okey fredag och en helt fantastisk lördag.

När det gäller musiken har årets festival bjudit på imponerande bredd och kvalité. Hasslöbandet Jagg inledde på Parkscenen och torsdagens invigningsfest bjöd sedan på både Stamp n’ go Shanty och Sinn Fenn som trots en riktigt krasslig Jimmy på trummor gjorde en bejublad spelning.

Fredagen bjöd på fantastiska konserter med bland annat Isa Tengblad, Ellen Sundberg och Doug Seegers. Prick tio på kvällen gjorde Tomas Ledin entré på stora scen. Han inledde helt själv men radade sedan tillsammans med sitt supertajta band upp hitsen. Fredagskvällen avslutades av tunga A Tribute to Led Zeppelin på Parkscenen innan vi stängde ner området, släckte och låste.

Lördagen bjöd på stålande sol från klarblå himmel. Festivalens tredje dag öppnades upp av Hasslöbanden Compulsive Blues Disorder på parkscenen och sedan bjöds det på hela tretton timmar musik med bland annat Ola Magnell, Caj Karlsson med gäster och Jill Johnson. Ola Salo gjorde ett fantastiskt framträdande och Hurula visade sedan vägen innan Thåström avslutade årets festival.

Vi tackar nu för oss och summerar alla intryck av den sextonde Hasslöfestivalen. Den sjätte i vår regi.

Många har under veckan som gått och framförallt under festivaldagarna frågat hur det blir nästa år. Det ärliga svaret är att vi inte vet. Vi tog ett beslut i höstas om att detta fick bli den sista festivalen och det står vi fortfarande fast vid. Det pågår en del diskussioner om festvalens framtid, diskussioner som så här långt känns lovande och produktiva. Helt beroende på hur de diskussionerna slutar får vi se hur det blir nästa sommar.

Tills vi vet mer tackar vi för oss och minns sex fantastiska år på fantastiska Hasslö och fantastiska Hasslöfestivalen.