Tack fantastiska Warzawa


Vi på Paraply ger oss med jämna mellanrum ut på inspirationsresor. Ibland handlar det om en kort resa över dagen och bara någon av oss som åker men denna gången stängde vi kontoret och gav oss iväg nästan allihopa.
Målet för resan var Warzawa - en av Europas mest spännande och trendiga storstäder.

Under våra tre dagar i Polen har vi åkt tåg, promenerat, ätit, druckit, åkt med galna taxichaufförer, pratat, skrattat och låtit oss inspireras. Vi har promenerat längs pampiga paradgator och strosat på ensliga bakgator. Vi har följt den långa butiksgatan Nowy Swiat och sett ny och spännande arkitektur men samtidigt känt historiens vingslag. Warzawa är både historiskt, vackert och spännande.

Men vi har såklart även passat på att inspireras på en handfull restauranger. Första kvällen föll valet på Stixx Bar & Grill som bjöd på en spännande blandning av världens alla kök i en rustik industrilokal med gigantisk bardisk.
Dagen därpå tog vi en öl på ett risigt hak längs Ujazdowskie-allén för att några timmar senare äta en sen lunch på anrika Belvedere. Restaurangen som huserar i det 150 år gamla orangeriet i Łazienki-parken där även Chopin-monumentet står. Belvedere har de senaste åtta åren rekommenderats av Guide Michelin och det är inte svårt att förstå varför.
Vi åt fantastiskt gott i magisk och grönskande miljö. Vi delade upp rätterna på menyn mellan oss och käkade bland annat råbiff, tomatsallad med rosblad och havsöring.

Efter shopping, ytterligare promenader och nya cafébesök, bland annat på torget Rynek Starego Miasta i den gamla delen av Warzawa, avslutade vi resan med med en obeskrivlig kväll på Polens i särklass bästa restaurang - Senses. Restaurangen tilldelades tidigare i år en stjärna av Guide Michelin.

Vi hade bokat plats för att äta en 6-rätters avsmakningsmeny men innan kvällen var slut hade vi snarare ätit 20 rätter om man räknar in alla starters och desserter som dukades fram innan och efter själva middagen. Att beskriva maten, vinerna och upplevelsen i stort är omöjligt.
Men fantastiskt är ett passande ord.

Vi är nu hemma i Sverige igen. Tack Warzawa för fantastiska dagar.
Mer taggade och mer inspirerade än någonsin.