Thåström ger sig ut på stor turné

- kommer till Kalmar den 3 november

Sveriges största rockstjärna ger sig ut på en efterlängtad turné. Med ett förflutet i de episka banden Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i overkliga fyra decennier. Thåström fortsätter kontinuerligt att beröra och i höst ger han sig ut på ännu en turné. Den 3 november kommer han till Kalmar och Kalmarsalen.

- Vi är extremt stolta över att ännu en gång kunna bjuda på en konsert med en av Sveriges tyngsta och mest ikoniska artister, säger Robin Åkerman på Paraply produktion.

Thåströms livekonserter placerar sig oftast i gränslandet mellan fantasi och verklighet – en tung och skoningslös musikalisk upplevelse som ständigt överraskar. I höst släpper Thåström ett nytt album som till stor del är inspelat i legendariska Hansa Tonstudio i Berlin. Under våren kommer en första singel och i oktober startar en omfattande Skandinavienturné där ett av stoppen blir Kalmar.

- Kalmarsalen kommer just denna kväll riggas för stående publik samt ett exklusivt antal sittplatser, avslöjar Åkerman. Det kommer att bli intimt och nära och vi tror att de strax över 1200 biljetterna kommer att gå åt i rekordfart.

Thåströms senaste album "Den morronen" kom 2015 och gavs full pott av bland annat DN. Singeln "Kom med mig" beskrevs som något av det vackraste han någonsin har gjort. Med lika delar vacker poesi i kombination med manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin kanske mest spännande och kreativa era. Hans musikaliska recept har varit känt sedan länge men han fortsätter att hänföra sin ständigt växande fanskara på ett sätt som bara en riktig ikon kan.

Thåströms kommande nya album är som sagt inspelat i Berlin – en plats som han både skildrat och verkat i tidigare, men som också tycks locka fram hans mest sällsamma skapelser.
Med nytt material i ryggen kommer Thåström, precis som vanligt, att bjuda på Sveriges bästa konsertupplevelse i höst.

Biljetterna släpps på onsdag 1 mars klockan 10.00
Handikapplatser säljas på bakre parkett via Kalmarsalen. Kontakta Kalmar Biljettcentrum.