Tomas Andersson Wij återvände


Våren 2015 gjorde vi en hel rad Storytellerkväll i Karlskrona Konsthall. En av kvällarna intog Tomas Andersson Wij scenen. Ikväll var Tomas tillbaka. Denna gången tillsammans med pianisten Jesper Nordenström och gitarristen Anders Stenberg.

Jesper och Anders smög in på scen i skydd av mörkret och inledde innan Tomas klev fram till mikrofonen. De inledde med ”En gång till ska gatorna ropa” tätt följd av ”Santa Monica” och ”Jag har simmat långt från land”.
Tomas guidade oss med varsam hand genom sin fantastiska repertoar och bjöd på helt nya låtar som ”Jag nådde aldrig riktigt fram till dig” men också gamla favoriter som ”Varm sjö” från Tomas första platta ”Ebeneser”.
Tomas radade sedan upp publikfavoriter som ”Tommy och hans mamma” och ”Sturm und drang innan det ordinarie setet avslutas med en magisk version av ”So Long”, ”Hälsingland” och ”Nu dör en sjöman” som Tomas sjöng sittande på scenkanten.
Efter stående ovationer bjöds vi på ”Blues från Sverige” och helt nya och outgivna ”Minnena lyser” följt av Gayle Caldwells ”Cycles” som i Tomas svenska version fått namnet ”Vågor”.
Allra sist bjöd Tomas på ”Där får jag andas ut” helt själv, helt utan mikrofon längst fram på scenkanten.
Efter två timmar kunde vi summera ännu en magisk kväll.
Nästa helg bjuder vi på Plura och hans nya band på samma scen.