Tomas Andersson Wij på vårturné

- kommer till Växjö 23 februari

Tomas Andersson Wij har gjort sig känd som en av Sveriges flitigaste musiker. Han har turnerat och spelat i 20 års tid - dels som soloartist men även i olika konstellationer som sommarens gig tillsammans med Helen Sjöholm.
I höst ser vi Tomas i ”Så mycket bättre” på TV4 och till våren är det dags för en rikstäckande turné. Den 23 februari kliver Tomas upp på Växjö Konserthus scen.

20 år in i karriären har Tomas Andersson Wij byggt en gedigen publik och låtskatt. Hans skivor har aldrig toppat försäljningslistorna men för varje skiva och varje turné har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenska folket.
Förra året såg vi Tomas i sitt egna program ”Tomas Andersson Wij spelar med” på SVT. I programmet mötte Tomas kollegor som Peter LeMarc, Veronica Maggio och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen. I höst är han högaktuell som en av deltagarna i TV-programmet ”Så mycket bättre” på TV4.

Den 16 februari, på veckan 20 år efter debuten, släpper han sitt tionde album ”Avsändare okänd”, en skiva han har spelat in under en längre tid tillsammans med Deportees som kompband. Kort därefter påbörjar Tomas sin största och mest påkostade turné hittills.

- Jag väntar otåligt på att den ska börja, säger Tomas Andersson Wij. Vi kommer göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare. Har med mig ett gäng fantastiska musiker men det blir inte den vanliga rockbandssättningen.

Konsertturnén tar Tomas till Växjö Konserthus den 23 februari. Biljetterna släpps nu på måndag den 23 oktober 10.00.
http://www.ticketmaster.se/event/485771