Tomas Andersson Wij 
till Karlskrona och Växjö i vår


Sedan Tomas Andersson Wij var med i ”Så mycket bättre” förra året har han turnerat landet runt. Hans tolkning av Sven-Ingvars ”När solen färgar juninatten” har blivit en långkörare på Svensktoppen och i december firar Tomas 20 år som artist med två snart slutsålda konserter på Skandiascenen/Cirkus i Stockholm. Idag kan vi avslöja att Tomas följer upp succéerna med ännu en stor turné i vår.

Under vårturnén kommer publiken att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.
Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder kommer Tomas fylla scenen med instrument. Arvinder kommer under konserterna att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt. 

- Vi på Paraply tar emot turnén i Växjö och Karlskrona, berättar Robin Åkerman. Vi vågar lova att Erik Arvinders musikalitet i kombination med Tomas texter, musik och briljanta mellansnack kommer att innebära två fantastiska konsertkvällar.

Ny musik i november
Tomas avslöjar även att han ger ut helt ny musik redan i november.
Den nya låten, som heter ”Just idag känns du nära (Saras sång)”, kommer att premiärspelas på Diabetesgalan som sänds i TV3 den 14 november. Låten skrevs för Sara Zacharias och handlar om hennes far Ted Gärdestad. Men låten blev så personlig att Sara, trots att hon älskar den, inte klarade av att sjunga den.

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år, berättar Tomas. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt.

Den 9 mars kommer turnén till Växjö för en konsert på Växjö Teater och den 30 mars intar Tomas Karlskrona Konsthall.
Biljetterna till turnén släpps nu på måndag den 15 oktober.