Uno Svenningsson följer upp ”Så mycket bättre” med turné

- kommer till Kalmar den 17 mars

Uno Svenningsson fick sitt sologenombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné där ett av stoppen blir Kalmarsalen den 17 mars.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda', med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då Uno valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren). Totalt har Uno släppt sju soloalbum.

Svenningsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten ”God morgon” och 2016 deltog han med låten ”Håll mitt hjärta hårt”, som han framförde tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

Under hösten 2017 medverkar Uno Svenningsson i TV-programmet ”Så mycket bättre”. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005.
Turnén stannar till i Kalmar och Kalmarsalen den 17 mars och i samband med turnén släpper Uno även ett nytt album.

- Det ska bli spännande att se hur årets ”Så mycket bättre” gestaltar sig, säger Robin Åkerman på Paraply produktion som arrangerar konserten i Kalmar tillsammans med Blixten & Co. Uno är en fantastisk låtskrivare med en karaktäristisk röst. Konserten i Kalmar kommer säkert att fyllas med både gamla hits och låtar från den helt nysläppta plattan.

Biljetterna släpps nu på onsdag den 18 oktober kl. 10.00.
http://www.ticketmaster.se/event/485095