Warszawa bjöd på inspiration


Ännu en inspirationsresa till fantastiska Warszawa lider mot sitt slut. Vi är på väg hem med Stena Vision efter en lång, intensiv och härlig helg tillsammans. Vi har umgåtts, diskuterat och jobbat fram en strategi för hur vi på Paraply ska ta oss an våra uppdrag framöver. Vi har på bara något år växt från fyra till nio personer och det är nyttigt att med jämna mellanrum sätta sig ner och se både framåt och bakåt.

Men framförallt har vi inspirerats och laddat batterierna tillsammans. Några av oss har varit där innan men Polens huvudstad bjöd även denna gången på fantastiska upplevelser. Landets historia är väldigt påtaglig men Warszawa bjuder även på massor av nya och spännande upplevelser. Vi gav oss av från Sverige på torsdagkvällen och tog sedan tidigt på fredagen snabbtåget från Gdynia mot Warszawa. När vi kom fram käkade vi lunch på hotellet, jobbade lite och begav oss sedan till Hala Koszyki - en food court fylld av restauranger och butiker. Här samsas små men välfyllda butiker med barer, gallerier och restauranger av alla de slag. Vi käkade italienskt, men mumsade även i oss ett par grymma crepes och provsmakade även en fantastisk marängtårta med pistagekräm.
På vägen hem stannade vi till på Piw Paw Bar där vi testade några av deras 200 lokalproducerade öl på fat eller flaska.

Lördagsmorgonen inleddes med vattengymnastik. Några av oss passade på att uppleva ”Gamla Warszawa stad” innan solen tittade fram genom morgondiset. Vi testade en kopp varm soppa på Café Baguette och begav oss sedan tillbaka hotellet för frukost och några timmars workshop. Efter det tog vi oss till det nya trendiga området Soho Factory en bit utanför Warszawas centrum. Där käkade vi en grym lunch på Mateusz Gesslers restaurang Wschodnia och besökte även Neonmuseet innan vi promenerade tillbaka mot city via det hippa Pragaområdet.

Lördagkvällen inleddes i Panorama Sky Bar med utsikt över hela Warszawa city. Från 40:e våningen har man en magisk utsikt. Efter drinkar och mer prat utmanade vi våra smaklökar på Atelier Amaro där vi käkade en fantastisk avsmakningsmeny bestående av hela 14 rätter med tillhörande vin. Restaurangen tilldelades för några år sedan en stjärna av Guide Michelin.
Vi avslutade kvällen med att bjuda hotellobbyn på lite svensk livemusik med vår egen Malin Törnquist från flygeln.

Söndagen inleddes på hotellet innan vi shoppade några timmar och tog plats på tåget ner mot Gdynia igen. På båten tillbaka summerade vi våra intryck och konstaterade att Warszawa ännu en gång bjudit på massor av inspiration.
Tack Warszawa för denna gången.
Vi ses snart igen.