Lars Winnerbäck - Sommarturné 2020

5/8

​Lars Winnerbäck blir först ut på nya konsertplatsen “Kapelludden” i Borgholm

 

Han är en av Sveriges absolut största stjärnor och har under sina 20 år som artist vunnit sju grammisar och 5 rockbjörnar. Efter höstens stora arenaturné och nya albumet "Eldtuppen” beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. Den 5 augusti spelar han tillsammans med sitt magiska band på vackra Kapelludden på Öland.

Konserten är ett samarbete mellan Winnerbäcks agentur United Stage, en av södra Sveriges största upplevelsebyråer Paraply och regionens kända konsertarrangör Pelle Aldestam från Kackelstugan.

 

- Det här känns som ett otroligt inspirerande och starkt samarbete, säger Robin Åkerman från Paraply. Trots att både vi och Pelle team jobbar så intensivt med event och upplevelser i regionen har våra vägar inte korsats tidigare. Det här kan bli en samverkansplattform som kan ta oss hur långt som helst - vilket känns väldigt spännande för både oss, regionen och publiken, skrattar Robin avslutningsvis.  

 

 

Genom tolv studioalbum har Lars Winnerbäck satt ord på en hel generations känslor och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. Senaste albumet “Eldtuppen” får räknas som ett av Winnerbäcks största och den efterföljande turnén fyllde arenor över hela landet.

 

Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november. I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar.

 

I 20 år har Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och är en av landets absolut största artister.

 

Sommaren 2020 blir det en turné under bar himmel i slottsträdgårdar, lummiga parker, festivaler och arenor. Tillsammans med det älskade bandet besöker Lars Winnerbäck Kapelludden i Borgholm den 5 augusti. Hans fantastiska låtar och vemodiga texter kommer eka ut över Kalmarsund.

 
 

Bandet på Sommarturné 2020 består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).

 
 

Öland, Kapelludden och Borgholm

 

Kapelludden är en ny konsertplats ett stenkast från centrala Borgholm på Öland. Udden är vackert inramad med utsikt över Kalmarsund i väst och lummig trädallé i öst. 

 

 • Jag har länge letat efter en stor utomhusarena på Öland med visionen att platsen ska kunna husera större internationella akter, säger konsertarrangören Pelle Aldestam. Den 5 augusti blir det äntligen premiär och alla förutsättningar finns för att det ska bli sommarens bästa kväll, avslutar Pelle. 

 

Kapelluddens centrala läge i Borgholm ger direkt anslutning till kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter. Konsertplatsen är granne med Kapelluddens camping som erbjuder boende i stugor, ställplatser för husvagn och husbil samt tältplatser. Läs mer via https://kapelludden.se/

 

Läs mer om Ölands samlade utbud av upplevelser, sevärdheter, shopping, caféer, restauranger, boendealternativ, parkeringar mm via http://oland.se/ eller http://www.handlaiborgholm.nu/.

 

Konsertkvällen startar med support 19.00. Winnerbäck går på scen 21.00. Det kommer att finnas ett brett utbud av mat och dryck på konsertplatsen. Mer information presenteras längre fram. Håll utkik via paraplyproduktion.se, http://kackelstugan.com/ samt Facebookevenemanget för senaste nytt.

 

 • Vi på Borgholms Kommun tycker att detta är ett fantastiskt arrangemang och vi känner oss stolta för att ha företagare som vågar satsa och utveckla Ölands attraktionskraft, säger Jens Odevall, kommunchef Borgholms Kommun. 

 

----------------

 

Biljetterna släpps nu på torsdag 5 december klockan 10.00.  

https://www.ticketmaster.se/event/567619

 

För frågor kontakta:

Robin Åkerman, Paraply, 0708-977681, robin@paraplyproduktion.se

Pelle Aldestam, Kackelstugan, 0705-777291, pelle@kackelstugan.com

Anders Larsson, United Stage, 0704-404113, larsson@unitedstage.se

Ebba Lindqvist, Ebba Lindqvist PR, 0704-803300, brev@ebbalindqvist.se

 

Köp biljetter

Köp dina biljetter via länken nedan.

Se också

 • Hasslöfestivalen 2020

  Hasslöfestivalen 2020

  9/7
  VIKTIG INFORMATION Efter regeringsbeslutet om att tillsvidare förbjuda offentliga sammankomster är det många av er som hör av sig med frågor. Vi förs…
  Läs mer Köp biljetter
 • Ulf Lundell

  Ulf Lundell

  16/7 kl. 20:00 - 23:00
  Ulf Lundell på Kronvalls Vinslott i sommar. 16 juli intar Ulf Lundell Kronovalls Vinslott utanför Tomelilla på Österlen. En efterlängtad homecoming p…
  Läs mer Köp biljetter
 • Karlskrona Skärgårdsfest 2020

  Karlskrona Skärgårdsfest 2020

  28/7
  Årets fest är här! Den 28 juli - 2 augusti är det återigen dags för sommarens största fest, Karlskrona Skärgårdsfest 2020. Mitt i skärgården bland kl…
  Läs mer Köp biljetter
 • Lars Winnerbäck - Sommartuné 2020

  Lars Winnerbäck - Sommartuné 2020

  14/8
  Lars Winnerbäck sprider kärlek över Tivoliparken Genom tolv studioalbum har Lars Winnerbäck satt ord på en hel generations känslor och senaste albume…
  Läs mer Köp biljetter
 • Molly Sandén

  Molly Sandén

  9/9 kl. 19:30
  VIKTIG INFORMATION Nytt datum för Molly Sandéns konsert på Växjö Konserthus blir den 9 september 2020. Håll i din biljett - den kommer fortfarande at…
  Läs mer Köp biljetter