Eric Gadd ansluter Jill Johnsons konsert i Kalmar


Sveriges soulkung Eric Gadd firar i år 30 år som artist. Den 26 augusti ansluter han till konsertkvällen på Rävspelet för att bjuda på en helkväll tillsammans med Jill Johnson.

Eric släppte sin första platta 1987 men det var med sin andra platta som han fick sitt genombrott. Med låtar som ”Kom hit och ta” och ”Bara himlen ser på” fick Eric snabbt stor uppmärksamhet. Många jämförde tidigt Eric med Prince men redan på nästa platta hade soundet utvecklats och Eric hittade snart en egen genre.
Med plattorna ”Do you believe in Gadd” och ”Floating” tog Eric plats på den svenska musikscenen på allvar. Raden av hits på bara de två plattorna är lång och än i dag spelar han flera av hitsen från just dessa två plattorna. 1997 kom plattan ”The Right way” och Eric fylld på listan med hits ytterligare. Låtar som ”Do you believe in me”, ”Summer is here”, ”Why don’t you, why don’t i”, ”My personality” har blivit svenska klassiker.

- Det känns fantastiskt att Eric ansluter till konsertkvällen i Kalmar, säger Stefan Andersson på Paraply produktion. Eric har en imponerande låtskatt och har en fantastisk förmåga att skriva bra låtar. Tillsammans med Jill kommer han att bjuda på en musikalisk helkväll i en av Kalmars allra vackraste miljöer.

Tidigare i år var Eric tillbaka med balladen ”Stay away från mig” och man har kunnat se honom i bland annat ”Sommarkrysset” och ”Nyhetsmorgon”. Eric har även turnerat flitigt i sommar och den 26 augusti inleder han kvällen på Rävspelet innan Jill turnéavslutar sin jubileumsturné på samma scen.