Hasslöfestivalen 2016 är över

Det blev ännu en fantastik helg på Hasslö när den sjuttonde Hasslöfestivalen gick av stapeln i helgen.

Vi började bygga redan i måndags men öppnade grindarna först torsdag kväll. "Martin, Merrick and Me” var först ut och lite mer än en timme senare klev Caj Karlsson och RevolverBlå upp på scenen.
- Vi kommer bara att spela våra favorticovers ikväll, berättade Caj innan han och bandet inledde med Deep Purples ”Perfect stranger”. Innan spelningen var över hade vi fått höra både Springsteens "The Ghost of Tom Joad”, U2s ”One” och Broder Daniels ”Shoreline”.
Strax efter tio på kvällen intog Joddla med Siv parkscenen och bjöd på ett fantastiskt röj innan torsdagskvällen avslutades av Diesel X.
Vädermässigt bjöds vi på en ganska varm kväll med en fantastisk regnbåge och en orange solnedgång. Tyvärr kom det även en del regn.
Det legendariska bandet Selmas Broskband från Hasslö Musikförening inledde dag två från parkscenen. Selmas har gjort det ingen annan gjort. Nämligen spelat på samtliga de sjutton festivalerna som arrangerats.
Strax efter 18 var det dags för det första av ytterligare tre legendariska band. Sweet öppnade med ”Action" och bjöd sedan på alla de givna hitsen. "Fox on the run” och ”Wig Wam Bam” till lite mer okända ”The Six Teens”. Konserten avslutades av tunga ”Set me free” och sist den självklara finalen ”Ballroom Blitz".
Direkt efter Sweet var det dags för Caj Karlsson igen. Denna gången bjöd Caj och hans RevolverBlå på bland annat ”Resan når sitt slut”, ”Du får avfärda mig som tokig” och ”Avdelning 10”.
Vid 20.30 var det dags för Slade som levererade på ett tungt gig. Men gitarristen Dave Hill bjöd inte bara på tunga riff utan också på sig själv. Slade serverade bland annat ”Run, Run away” och avslutade med ”My oh my”.
Frida Öhrn har spelat på en massa evenemang vi gjort genom åren. Denna gången visade hon upp sitt nya projekt ÖHRN och gjorde ett grymt gig på Parkscenen. 22.30 var det dags för Smokie på stora scen. Bandet bjöd planenligt på alla sina klassiker. Bland annat "Needles and Pins” och "I Don't Wanna Talk About It” innan publiken höjde rösten ordentligt i "Living Next Door to Alice"
De Lyckliga kompisarna avslutade festivalens andra dag från Parkscenen.
Lördagen bjöd till en början på sol och klarblå himmel. Formation inledde på parkscenen och vi fick sedan se och höra på bland annat LaGaylia Frazier göra en grym spelning och Lisa Miskovsky fylla gräsytan framför parkscenen. Caj Karlsson göra sin tredje konsert denna helgen, Peg Parnevik gjorde en relativt kort men intensiv spelning innan Miriam Bryant fyllde hela den planen framför stora scen. Miriam gjorde ett grymt gig och lämnade sedan över till Jerry Williams som visade att gammal är äldst.

En intensiv veckan på Hasslö avslutas just nu med riv och återställande av planen och alla prylar vi har på plats.
Vi river just nu scenen och plockar ner tälten. På söndag eftermiddag finns inte speciellt många spår kvar av Hasslöfestivalen 2016.
Tack Hasslö och tack alla ni som kom. Vi vet just nu inte riktigt hur många ni var. Vi får återkomma till det.