Lisa Nilsson fick Kalmarsalen att gunga

Det har gått overkliga 25 år sedan Lisa Nilsson slog igenom med ”Himlen runt hörnet”. Under de där 25 åren har det blivit en hel rad skivor och dessutom oräkneliga konserter.
Lisa har alltid sett till att turnera med de bästa musikerna. De allra bästa. Vårturnén är inget undantag. Per Lindvall, trummor, Jesper Nordström, keybord, orgel och piano, Peter Forss, bas, Pål Svenre, keybords och Mattias Torell, gitarr. De flesta har spelat länge och ofta med Lisa och det märks. Bandet guidar lyhört Lisa genom konserten. Det svänger när det passade men det ges även utrymme och luft när det behövs.
Lisa själva var säkerheten själv och frågan är om hon någonsin sjungit bättre. Med en ängels röst tog hon oss genom nästan hela sin karriär. Hon inledde konserten med ”Långsamt” men bjöd sedan på allt från ”Sången om oss” och ”Var är du min vän” till covers som "Klippta vingar” och ”När kärleken tar slut” från tv-programmet ”Så mycket bättre”.
Vackrast blir det när Lisa gör ”Det är bara ord” från den vidunderliga plattan ”Små rum”. Men det svänger också. Som i ”Du, kom inte närmare” och "Varje gång jag ser dig".

Publiken bjuds även på en lång och fantastisk version av ”Himmeln runt hörnet” innan Lisa avslutar med ”Långsamt farväl”.
Sist av allt en fantastisk version av ”Handens fem fingrar”.