Magnus Carlson till Hasslöfestivalen


Ytterligare en artist är klar för sommarens Hasslöfestival - Magnus Carlson. Magnus gör musik under eget namn men är även karismatisk sångare i bandet Weeping Willows. Efter en slutsåld vårturné ger han sig i sommar ut på soloturné och ett av stoppen blir Hasslöfestivalen.

- Vi har sålt rekordmånga biljetter sedan vi avslöjade att Per Gessle kommer till sommarens festival. Att nu även kunna presentera Magnus Carlson känns fantastiskt, säger Robin Åkerman på Paraply produktion. Vi hade hoppats på att kunna presentera ytterligare en artist idag men det dröjer några dagar. Men det är väldigt mycket spännande på gång.

Magnus Carlson har spelat i band, släppt skivor och turnérat sedan mitten av nittiotalet. Listan över musiker och andra artistkollegor som Magnus har samarbetat med genom åren är lång. Han fick bred och stor uppmärksamhet när han 2014 gästade Jill Johnson och hennes program ”Jills Veranda”. Jill och Magnus träffade i programmet den då hemlöse Doug Seegers och spelade sedan in ”Going Down To The River” tillsammans i Johnny Cash legendariska Cabin Studio.

Magnus var även en av artisterna i höstens ”Så mycket bättre” på TV4 där Magnus bland annat gjorde en mäktig och omtalad version av Jill Johnssons ”Kärleken är”. En låt som efter programmet tog sig in på bland annat Svensktoppen.
Historien om Magnus Carlson och hans band Weeping Willows börjar i mitten av 90-talet då bandet bildades. Den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn. Det blev en svensk popklassiker som sedan dess har släppts i flera olika versioner och utgåvor.

Den 3 februari släpper Magnus ett nytt soloalbum som får namnet ”Den Långa Vägen Hem” och sedan följer Magnus upp med att turnéra. Lördagen den 15 juli kommer han till Hasslöfestivalen.

- Det här har jag väntat på, säger Magnus. Jag har länge velat göra en skiva på svenska och det tog bara fjorton år att komma till skott igen. Vi kommer spela låtar från min skiva men även lite gott och blandat från mina tidigare soloplattor.