Pernilla Andersson, Nisse Hellberg och Hasse Andersson klara för Hasslöfestivalen


Idag blev det klart att Per Gessle, Miss Li och Magnus Carlson får sällskap av Pernilla Andersson, Nisse Hellberg och Hasse Andersson.
Sex artister är därmed klara för årets Hasslöfestival.

Pernilla Andersson, som i år var nominerad till en grammis i kategorin ”Årets Folkmusik/Singer-songwriter” gör Nisse Hellberg och Hasse Andersson sällskap till Hasslöfestivalen. Nisse Hellberg är aktuell med sitt hyllade countryalbum ”Vägen Västerut” och rutinerade Hasse Andersson har turnerat flitigt land och rike runt sedan succén med ”Guld och gröna skogar” i Melodifestivalen 2015.
Hasse gjorde dessutom nyligen stor succé när han gjorde ”Hellhound” tillsammans med bandet Mustasch i årets Melodifestival.

- Det känns bra att sex spännande artister nu är klara för sommarens festival, säger Robin Åkerman på Paraply produktion.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson
Hasse har en över 30 år lång karriär bakom sig. 2016 vann han sin första grammis i kategorin ”Årets Dansband” för albumet ”Guld och gröna skogar”. Låten, som gett namn åt albumet, slutade på en fjärdeplats i Melodifestivalen 2015 och har i dagsläget streamats över 21 miljoner gånger på Spotify.

Pernilla Andersson
Pernilla är artist, låtskrivare och producent. Under sin 18 år långa karriär har Pernilla släppt nio studioalbum, haft turnéframgångar och varit grammisnominerad i kategorierna ”Årets Kompositör”, ”Årets Artist” och ”Årets Folkmusik/Singer-songwriter”. Hon var en av de första kvinnliga producenterna i Sverige och tilldelades 2013 Sir George Martin Music Award.

Nisse Hellberg
Nisse är främst känd som sångare i rockbandet Wilmer X men har de senaste tio åren haft en lysande solokarriär. Nisse är aktuell med sitt åttonde album ”Vägen Västerut”. Redan första veckan klättrade albumet in på en tredje plats på Sverigetopplistan och vid releasespelningarna i Malmö blev det publikrekord.